Η Μόσχα προειδοποιεί: Ακόμα και μη πυρηνική επίθεση μπορεί να προκαλέσει πυρηνική απάντηση

Κανένα σχόλιο

Προειδοποίηση προς τους ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους τους, απηύθυνε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, ανακοινώνοντας ότι η Ρωσική δημοκρατία θα θεωρήσει οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση «πυρηνικής φύσης» και αυτό θα οδηγήσει σε πυρηνική απάντηση.

«Οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση θα θεωρηθεί πυρηνική, επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού του είδους της κεφαλής που φέρει και θα προκαλέσει πυρηνική απάντηση»,  αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην εφημερίδα Krasny Zvezda.

Το υπουργείο πρόσθεσε: «Μόλις το ραντάρ εντοπίσει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων που επιτίθενται στη ρωσική επικράτεια, η στρατιωτική ηγεσία θα ενημερωθεί αυτόματα και θα καθορίσει την κλίμακα της χρήσης πυρηνικών όπλων».

"Sponsored links"

Τον Ιούνιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε μια νέα πολιτική για την πυρηνική αποτροπή που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία «για να αποκρούσουν μια συμβατική επίθεση εάν απειλείται η πατρίδα».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να αποκρούσουν τις επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, επιθετικότητα με συμβατικά όπλα και απόπειρες καταστροφής κρίσιμων ρωσικών εγκαταστάσεων.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η πυρηνική της ικανότητα είναι «αμυντικής φύσης», και ότι η πολιτική της είναι να μην είναι η πρώτη που θα πυροδοτήσει πυρηνική επίθεση.

skai.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live