25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Η Νέα Αριστερά για την 9η Μάη

Ημερομηνία:

Η 9η Μαΐου είναι η μέρα που σε όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η λήξη του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου, με την ελπίδα ότι η ανθρωπότητα δεν θα ξαναζήσει παρόμοιο εφιάλτη ή, ακόμα χειρότερα, δεν θα γνωρίσει τον πυρηνικό όλεθρο.

Η αλήθεια είναι ότι η ελπίδα αυτή έχει αποτρέψει επί εφτά δεκαετίες την εξέλιξη των ενδοευρωπαϊκών αντιθέσεων, απ’ τις οποίες παραδοσιακά ξεκινούσαν οι πολεμικές συγκρούσεις που εξελίχθηκαν σε παγκόσμιους πολέμους.

Σήμερα, όμως, η επέτειος βρίσκει την ήπειρό μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά τόσο κοντά σε πολεμικές συρράξεις και την Ευρώπη απρόθυμη να αναλάβει τον αποτρεπτικό ενός πολεμικού εφιάλτη ρόλο, που φαινόταν να έχει τάξει στον εαυτό της.

Οι φιλοπόλεμες ιαχές σκεπάζουν τις σκέψεις για την επιδίωξη της ειρήνης στον ουκρανικό πόλεμο, που ξέσπασε και διαιωνίζεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της Ουκρανία. Οι φωνές των εξεγερμένων νέων για την αποτροπή της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, σκεπάζονται από τις μεγάλες δυνάμεις που έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με τους ακραίους κυβερνήτες του Ισραήλ.

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε τόσο κοντά στην πραγμάτωση του κινδύνου για ένα γενικό αιματοκύλισμα.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποδεικνύεται η ανάγκη μιας γενικής αντίστασης για την αποτροπή του.

Για την ανάπτυξη ενός κινήματος υπέρ της ειρήνης, της ύφεσης και της ανακοπής της κούρσας των καταστροφικών εξοπλισμών, που προδιαγράφει ένα εξίσου καταστροφικό μέλλον για τους λαούς.

Καμιά ανοχή στους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς στην Ευρώπη.

Ειρήνη και δικαιοσύνη στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη.

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε φιλοπόλεμα σχέδια.

Η μεθοδική προετοιμασία της πολεμικής μηχανής σκοτώνει τις ελπίδες για ειρήνη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ