Η Πρωτοβουλία Ηρακλείου Προσφύγων – Μεταναστών συλλέγει τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη στη μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για Πρόσφυγες και Μετανάστες καλεί σε συλλογη τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη στη μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη που πέθανε από κορωνοϊό.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον καλό μας φίλο Γιάννη Αυγουστάκη που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Ο Γιάννης για όσους και όσες μεγαλώσαμε στο Ηράκλειο είναι στενά συνδεδεμένος με την παιδική μας ηλικία γιατί τον συναντούσαμε πάντα με ένα παιχνιδιάρικο χαμόγελο και πολύ χιούμορ, στο μαγαζί με τα παιχνίδια που διατηρούσε στην πλατεία Κοραή, το “Αερόστατο”.

"Sponsored links"

Μετέπειτα όμως, στην ενήλικη πια ζωή μας, τον συναντήσαμε εκ νέου στους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν υγεία τα μαύρα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μέσα από τους κόλπους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου (κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο), του οποίου ήταν αναπόσπαστο και καθοριστικό κομμάτι, αλλά και στις διεκδικήσεις και τις δραστηριότητες μας στην Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες /Μετανάστες, της οποίας Πρωτοβουλίας μας ήταν επίσης αρωγός εξαρχής, πριν καν αυτή πάρει χαρακτηριστικά μόνιμης συλλογικότητας της πόλης, επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση που είχαμε για εκείνον από τα μικρά μας χρόνια..

Γιάννη θα μας λείψεις πολύ, ήδη μας έλειπες από τότε που μετακόμισες Αθήνα. Θα μας λείψει το χιούμορ, η αποφασιστικότητα σου, η δυνατότητα σου να βρίσκεις λύσεις και στα πιο δύσκολα προβλήματα, η συνέπεια σου και η μεθοδικότητα σου. Το κενό που αφήνεις δυσαναπλήρωτο. Όλη μας η αγάπη, έστω και από μακριά, στα παιδιά και τα εγγόνια σου και κυρίως στη Μάρω σου. Γιάννη, πάλεψες πολύ για την πρόσβαση στην υγεία όλων των συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως από που προέρχονταν. Και θα σε θυμούνται σίγουρα όλοι και όλες, όσοι/ες σε συνάντησαν…

Στη μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη, ή μάλλον ως φόρος τιμής στις ενέργειες που ο ίδιος πάντα επιδίωκε, μακριά από φιλανθρωπίες “από τα πάνω”, αλλά με μια αίσθηση καθήκοντος απέναντι σε αυτούς που τους ταλάνιζε η οικονομική κρίση, ο πόλεμος, οι κακουχίες, τα προβλήματα και ζητήματα υγείας ενός σχεδόν διαλυμένου ΕΣΥ, τα επόμενα δύο σαββατοκύριακα 13/14 και 20/21 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες /Μετανάστες θα συλλέγει τρόφιμα μακράς διαρκείας για ανθρώπους που μένουν στην πόλη μας και δεν έχουν τη δυνατότητα πια να επιβιώσουν χωρίς βοήθεια, στο χώρο του Τηγανητη. 13-14 Μαρτίου 20-21 Μαρτίου 11.00-15.00 Σκορδυλών 58.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live