15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η ΠτΔ αρνείται να απαντήσει για την πρόσκληση της καταδικασμένης ακροδεξιάς στη γιορτή της Δημοκρατίας

Ημερομηνία:

Αρνείται να απαντήσει η προεδρία της Δημοκρατίας στο ερώτημα του tvxs.gr, γιατί προσκλήθηκε στην επέτειο της γιορτής της δημοκρατίας ακροδεξιά με τελεσίδικη καταδίκη. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες του Tvxs, δημοσιογράφος από το γραφείο τύπου της προεδρίας δήλωσε προφορικά ότι η πρόεδρος δεν θα απαντήσει.

Το θέμα αποκάλυψε το tvxs.gr, τονίζοντας την αντίφαση της παραπάνω πρόσκλησης με την απόφαση να μην παρασημοφορεθεί ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος μετά από αντίδραση ακροδεξιών κύκλων εντός και εκτός της κυβέρνησης.

Προς το παρόν, παραμένει το… ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στην προεδρία και το Υπ. Εξωτερικών, στο οποίο μετέθεσε  η προεδρία την ευθύνη για την επιλογή του Ιάσ. Αποστολόπουλου, μετά την.. ανταλλαγή διαρροών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», η υπόθεση Αποστολόπουλου προκάλεσε και πρόβλημα μέσα στο προεδρικό Μέγαρο:  ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της προεδρίας κ. Πολυμίλης, υπέβαλε την παραίτηση του, όταν ο σύντροφος της κ. Σακελλαροπούλου και άμισθος σύμβουλός της κ. Κοτσώνης, επέμενε να βγει η διαρροή που μετέθετε τις ευθύνες  στο ΥΠΕΞ.

Στο σημείο που οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν είναι στην αδιαφάνεια και την άρνηση απάντησης σε δημοσιογραφικά ερωτήματα καθώς μετά την  προεδρία, ούτε το ΥΠΕΞ δέχθηκε να απαντήσει.

Το tvxs.gr, απέστειλε στον κ. Ν.Δένδια και το ΥΠΕΞ τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Σύμφωνα με τον νόμο, την επιλογή των προσώπων που παρασημοφορούνται από την πρόεδρο κάνει αρμόδια επιτροπή με την έγκριση του ΥΠΕΞ. Αν την επιλογή έκανε η αρμόδια επιτροπή και την ενέκρινε το ΥΠΕΞ, έγινε ξανά συνεδρίαση ώστε να απορριφθεί νόμιμα η υποψηφιότητα του Αποστολόπουλου; Αν όχι ποιος και με ποια διαδικασία το αποφάσισε;
  • Ισχύουν οι πληροφορίες μας ότι τα άτομα που θα παρασημοφορεθούν επιλέχθηκαν αυτή τη φορά από την πρόεδρο κι ότι η ίδια έκανε την ανάκληση;
  • Η προεδρία μεταθέτει την ευθύνη στο ΥΠΕΞ για την επιλογή και την αναίρεση. Ο υπουργός τι σχολιάζει;

Η απάντηση που λάβαμε από το ΥΠΕΞ, ήταν ότι ο υπουργός δεν σχολιάζει δημοσιεύματα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ