21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ρωσία δεν θα προσχωρήσει στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων

Ημερομηνία:

Η δυναμική προώθηση της συνθήκης βαθαίνει τη διχόνοια μεταξύ των κρατών και υπονομεύει το καθεστώς της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως μεταδίδει το TASS, η Ρωσία δεν θα προσχωρήσει στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων (TPNW), δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Έκανε αυτό το σχόλιο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διάσκεψης των κρατών-συμμετεχόντων στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων.

«Σε σχέση με την επιθυμία να τεθούν σε μόνιμη βάση οι προσπάθειες για την παγκοσμιοποίηση του TPNW, όπως καταγράφεται στα τελικά έγγραφα της διάσκεψης, τονίζουμε: η Ρωσία δεν σκοπεύει να προσχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία και πιστεύει ότι η συνθήκη δεν καθιερώνει κανένα καθολικό πρότυπο: ούτε τώρα ούτε στο μέλλον», είπε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Μόσχα συνεχίζει να τηρεί σταθερά τη θέση ότι η ανάπτυξη του TPNW ήταν πρόωρη, λανθασμένη και, στην πραγματικότητα, αντιπαραγωγική. Αυτή η συμφωνία δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τους αυξανόμενους πυρηνικούς κινδύνους και δεν φέρνει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο που αναφέρεται σε αυτήν, και η προσέγγιση που ορίζεται στο TPNW οδηγεί μόνο σε αύξηση των αντιθέσεων μεταξύ πυρηνικών και μη πυρηνικών κρατών, τόνισε

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...