14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Η σιωπή είναι χρυσός”: Νέα ανάρτηση Δήμαρχου Κισσάμου μετά από τις λίγες αντιδράσεις για την κήρυξη πένθους στο Δήμο Κισσάμου

Ημερομηνία:

Μία ημέρα πέρασε από το τροχαίο στον Κλαδισσό που κόστισε τις ζωές τριών νέων ανθρώπων, της Μαρίλενας, του Αλέξη και της Ιωάννας και οι Χανιώτες παραμένουν σοκαρισμένοι. Το ατύχημα έχει αμαυρώσει το εορταστικό κλίμα και η απόφαση του Δήμου Κισσάμου για ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ένδειξη πένθους επικροτήθηκε από πολλούς, όχι όμως κι από όλους. Κάποιοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Σε κάποιους, δεν άρεσε η απόφαση του κ. Σταθάκη.

Στην σελίδα του Δήμαρχου Κισσάμου, έγραψαν ότι μετά την απόφαση του, όσοι πολίτες δεν πενθούν θα κατευθυνθούν προς άλλους δήμους, με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα. Αυτό που ακολούθησε είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί.

Όπως είπε και κάποιος από τους σχολιαστές: “Οταν η σκιά θανάτου πλανάται σε μια ευρύτερη περιοχή, η σιωπή είναι χρυσός”.
Μετά από την έντονη συζήτηση ο Δήμαρχος Κισσάμου αναγκάστηκε να αναρτήσει νέο κείμενο στο οποίο βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

“Διαβάζοντας τα διάφορα μηνύματα και σχόλια που γράφτηκαν εδώ για την απόφαση μας να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δήμο Κισσάμου, το νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου και άλλους φορείς για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αφορμή την απώλεια των τριών νέων συμπολιτών μας, θέλω να ξεκαθαρίσω σε αυτούς που διαφωνούν πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι πάνω απ’ όλα. Ο Δήμος μας είναι πρωτίστως ένας Δήμος ανθρωπιάς και ευασθητοποίησης που επενδύει στις ανθρώπινες σχέσεις. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, σχόλια που δεν τιμούν τη μνήμη των νεκρών και δημιουργούν θλίψη στις οικογένειες των εκλιπόντων να μην γίνονται. Η σιωπή ενίοτε είναι χρυσός…”

Το βέβαιο είναι ότι το πένθος δε θα αλλάξει τίποτα. Οι νέοι αυτοί άνθρωποι δε θα γυρίσουν πίσω. Και για να μη βλέπουμε τέτοια φρικτά ατυχήματα χρειάζονται μέτρα και αποφάσεις. Όμως ειδικά για μικρές κοινωνίες, όπως της Κισσάμου, το να γιορτάζεις ενώ οι οικογένειες δίπλα σου θρηνούν, μοιάζει το λιγότερο απρεπές και απάνθρωπο.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τριήμερη αναβολή εκδηλώσεων αποφάσισαν και στον Δήμο Χανίων για τους νεκρούς του τροχαίου στον Κλαδισσό.

Διαβάστε το αρχικό σχόλιο και κάποιες από τις αντιδράσεις που πυροδότησε:

Εμμανουηλ M****** Κατανοώ το πένθος των οικογενειών και πραγματικά θελω να εκφράσω τα βαθύτερα μου συλλυπητήρια στις οικογένειες τους αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να πενθήσει όλη η ευρύτερη περιοχή και όλοι όσοι δεν πενθούν να πηγαίνουν στις εκδηλώσεις των άλλων Δήμων , διότι θα πανε και δεν πενθούν όλοι . Καλές γιορτές

George ****** ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ….. ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ …….ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΤΕ ΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ……….

Γιάννης ****** Κύριε M*******, σας νόμιζα πιο ευαίσθητο στον πόνο του άλλου! Χάθηκε η Κρητική λεβεντιά, που όταν πενθούσε ο χωριανός, όλο το χωριό τηρούσε σιγή γλεντιού? Σεις μπορείτε να διασκεδάζετε! Εύχομαι, να μην βρεθείτε ΠΟΤΕ στη θέση των θρηνούντων Συγχαρητήρια Χίλια στον κύριο Δήμαρχο Κισσάμου!!! Εύγε Γιώργο ********!

Γιάννης ****** Και δευτερολογώντας: Είναι προτιμότερο οι μη συμφωνούντες να σιωπούν! `Οταν η σκιά θανάτου πλανάται σε μια ευρύτερη περιοχή, η σιωπή είναι χρυσός και σιωπηρά συμπαράσταση στις πληγείσες οικογένειες. Κοινή γαρ η τύχη…Και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει αύριο η θεά-Τύχη κύριε M*******! Εγώ ως γονιός, αν και ευρίσκομαι εκτός των ορίων του πενθούντος (δικαίως) Δήμου, φρίττω!!!

Ilias ******* PROS TO SXOLIO TOY M****** …..Yparxoun kai allou krasopotira kai tsikoudopotira M******* na pas se allo dimo pou den einai mes sto pen8os na to giortasis kai pies kai 3 potiria stin mnimi ton treion paidion otan tha eisai sto kefi ( ligi an8ropia , den sou milaw ston plin8intiko giati den uparxi logos).. o dikos mas dimos pen8ei.. Bravo ston Kurio dhmarxo..ta silipitiria mou stis oikogeneies…

Antonis ****** Ας μην ανησυχει ο κυριος M******….ουτως ή αλλως η λογική σε αυτό τον τοπο ειναι “οι ζωντανοι με τους ζωντανους και οι πεθαμενοι με τους πεθαμενους.Και τα φραγκα θα πεσουνε και το ουϊσκυ θα ρεύσει και τα κλαπατσιμπαλα θα ηχησουν και θα ζησουν “αυτοι καλά κι εμεις καλύτερα” …με λιγες βεβαια εξαιρεσεις.Τις φαμιλιες των σκοτωμένων και των σακατεμένων στους δρομους μας και αυτης της χρονιάς.Αλλα τι ειναι αυτοι μπροστά στα φράγκα και την “κινηση της αγοράς” Σκετα νουμερα σε στατιστικές μικρα ομως μπροστά στα “νουμερα” των succes storιes και της λογικής “εμεις να περναμε καλα και οι άλλοι να πανε να πνιγουνε.Αντε με το καλο κυριε M******* του χρονου να φερετε πιο πολλους τουριστες και αν σκοτωθουνε και μερικοι προσπαθωνατας να διασχισουν την καρμανιολα του λεγομενου “εθνικου δρόμου” Χανια Κολυμπαρι δε βαριεσαι…κι αυτοι σαν νουμερα θα καταγραφούν σε καποια κρυφη στατιστική του TUI σαν διαφυγόντα μελλοντικά κερδη..ντροπη..

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ