Θέλουμε ένα σύστημα που θα λειτουργεί, όχι που θα βραβεύει ήρωες και θα μοιράζει επιδόματα στις οικογένειες των νεκρών

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τη βράβευση των τριών νέων που μέσα στην καταστροφή των Τεμπών υπερέβησαν τον εαυτό και λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σώσουν ανθρώπινες ζωές πρέπει να πούμε κάποια πράγματα.

Είναι υποκριτικό η ίδια η ελίτ η οποία φέρει ευθύνη για την κατάσταση που οδήγησε στα Τέμπη να προχωρά στην τιμή αυτών που φέρθηκαν ηρωικά επειδή βρέθηκαν απέναντι από μία κατάσταση που δε θα έπρεπε να είχε συμβεί εξαρχής.

Το είχαμε δει και εν καιρώ πανδημίας όταν ενώ οι υγειονομικοί ζητούσαν άμεση και πραγματική στήριξη ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα οι πολιτικοί καλούσαν τους πολίτες να επιδεικνύουν “υπεύθυνη στάση” και χειροκροτούσαν τον ηρωισμό αυτών που ρίσκαραν τις ζωές τους υπό τρομερή πίεση.

"Sponsored links"

Γνωρίζουμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλου αυτού. Ένα πρωτόγνωρο κύμα παραιτήσεων στα νοσοκομεία της χώρας από γιατρούς κυρίως αλλά και υγειονομικούς που κατάρρευσαν σωματικά, πνευματικά, ψυχικά.

Τώρα, βραβεύουν τους ήρωες των Τεμπών. Όμως δε θα έπρεπε ποτέ να έχουν βρεθεί στη θέση να γίνουν ήρωες. Δε θα έπρεπε να είναι ήρωες. Θα έπρεπε να είχαν ταξιδέψει προς τον προορισμό τους με ασφάλεια, να είχαν δει τους αγαπημένους τους ανθρώπους, να συνέχιζαν τις ζωές τους.

Ο ήρωας είναι αυτός που εμφανίζεται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε πολέμους ή σε μεγάλες φυσικές καταστροφές, σε φαινόμενα που βγαίνουν εκτός ελέγχου. Εδώ όμως ήρωες αναγκάστηκαν να γίνουν άνθρωποι εξαιτίας σειράς ανθρώπινων λαθών και εφαρμογής λανθασμένων καταστροφικών πολιτικών, σε βάθος πολλών χρόνων. Με πρώτη και καίρια την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και του Υπουργού της που εγγυώταν για την ασφάλεια εν γνώσει του της κατάστασης που βρισκόταν το σιδηροδρομικό σύστημα, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής “για να τον κρίνει ο λαός”.

Δεν ξέρουμε αν έχει κάποια αξία να επαναλαμβάνουμε πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Όμως, στην Ελλάδα αυτά τα αυτονόητα που δε γίνονται οδήγησαν στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που είδαν τη χώρα τους να τους κατασπαράσσει για να μοιράσει μετά στις οικογένειές τους επιδόματα και συντάξεις…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live