Θεολόγοι Κρήτης: Ημερίδα για τη συμβολή της Αγίας Γραφής στο σύγχρονο μάθημα των Θρησκευτικών

Κανένα σχόλιο

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 με θέμα: ΄

«Η συμβολή της Αγίας Γραφής και της Αγιοπατερικής Παράδοσης στο σύγχρονο μάθημα των Θρησκευτικών».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στο Πολιτιστικό της Κέντρο στην οδό Αντωνίου Γιάνναρη 2 στα Χανιά.

"Sponsored links"

Το πρόγραμμα της Ημερίδας (Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023) έχει ως εξής:

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού το οποίο ευρίσκεται στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου.

10:30 π.μ. Έναρξη της Ημερίδας

Καλωσόρισμα συνέδρων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου μας κ. Ιωάννη Λίλη.

Χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη μας  κ.κ. Δαμασκηνό.

10:40 π.μ.  Εισήγηση κ. Γεωργίου Καρκάνη, δρΘεολογίας, Δ/ντη Γυμνασίου Αλικιανού, με θέμα «Η θεολογία του όφεως και ο σύγχρονος πειρασμός».

11:00 π.μ.  Εισήγηση κ. Θεόδωρου Ρηγινιώτη, θεολόγου, με θέμα «Η Καινή Διαθήκη ως βοήθημα στο μάθημα των Θρησκευτικών».

11:20 π.μ.  Εισήγηση κ. Ιωάννη Κανιολάκη, θεολόγου, τ. Λυκειάρχη, με θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών και η λειτουργική αγωγή».

11:40 π.μ. – Συζήτηση επί των εισηγήσεων. Διάλειμμα

"Sponsored links"

12:10 Εισήγηση κ. Γεωργίου Μέμου, θεολόγου, φιλόλογου Γαλλικής Γλώσσας, υποψήφιου διδάκτωραΑ.Π.Θ., με θέμα «Ζητήματα γύρω από την αξιοποίηση του αγιοπατερικού κειμενικού πλούτου στη σύγχρονη μαθησιακή διαδικασία του μαθήματος των Θρησκευτικών».

12:30 μμ. Εισήγηση κ. Χρήστου Φραδέλλου, θεολόγου, m.Th. Θεολογίας, με θέμα «Ο Θεολόγος εκπαιδευτικός στη μαθησιακή διαδικασία σήμερα. Προκλήσεις, ευκαιρίες, προτάσεις».

12:50 μμ. Εισήγηση κ. Κωνσταντίνου Χατούπη, γυμναστή, δρ Παν/μίου του Μάντσεστερ: «Πρόληψη και αντιμετώπιση “ανεπιθύμητων” καταστάσεων στην αίθουσα διδασκαλίας κατά την ώρα του μαθήματος.

13:10 μμ. Συζήτηση επί των εισηγήσεων.

13:30 μμ. Λήξη Ημερίδας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live