19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τη φονική παράσυρση της Χανιώτισσας φοιτήτριας

Ημερομηνία:

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο την 21χρονη φοιτήτρια από τα Χανιά, η οποία έπειτα από πολυήμερη μάχη για τη ζωή της άφησε εχθές την τελευταία της πνοή.

Ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνεπιβάτιδα οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στην ανακρίτρια από την πίσω πλευρά των δικαστηρίων.

Στην μόλις πέντε λεπτών απολογία του το μόνο που είπε ήταν:

«Δεν είναι ώρα να δώσω εξηγήσεις. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Πλέον το κατηγορητήριο που τους βαραίνει έχει αλλάξει. Ο 26χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Στον 26χρονο επιδόθηκε απόφαση για απέλαση από την χώρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην χώρα χωρίς άδεια παραμονής και για αυτό κρατείται από την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος κρατούνταν στην υπηρεσία Αλλοδαπών καθώς δεν διαθέτει έγγραφα άδειας παραμονής, ενώ όπως αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεσή του στο τμήμα (όπου παραδόθηκε) στερούνταν και άδειας διπλώματος οδήγησης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση απέλασης θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού ο 26χρονος αναμένεται να κριθεί προφυλακιστέος, όπως αναφέρει το makthes.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα που κατατέθηκε από τον 26χρονο και βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας περιλαμβάνει τις ήδη γνωστές θέσεις του για τη νύχτα του τροχαίου.

Η 19χρονη συνοδηγός του κατηγορείται για ψυχική συνδρομή και απλή συνέργεια σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και σε εγκατάλειψη θύματος, αφέθηκε ελέυθερη υπό όρους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...