Ισλανδοί βουλευτές τριών κομμάτων προς Έλληνες πολίτες: “Αγαπημένε λαέ της Ελλάδας, εμείς θα σε στηρίξουμε ό,τι και αν αποφασίσεις”

Κανένα σχόλιο

Η Ισλανδή βουλευτής Βirgitta Jonsdottir, από τα ιδρυτικά μέλη του Wkileaks, απέστειλε στο info-war.gr επιστολή στήριξης της Ελλάδας από βουλευτές τριών κομμάτων της Ισλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία ψήφισε ΟΧΙ σε δυο δημοψηφίσματα για την αποπληρωμή παράνομου και απεχθούς χρέους και προχώρησε σε εθνικοποίηση τραπεζών αλλά και συλλήψεις υπουργών και τραπεζιτών που ευθύνονταν για την δημιουργία του χρέους. Σήμερα γνωρίζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Λίγα χρόνια αργότερα με μονομερή απόφασή της διέκοψε οριστικά τις συνομιλίες ένταξης στην Ε.Ε.

Το κείμενο της επιστολής:

"Sponsored links"

Αρμόζει απόλυτα στο λίκνο της δημοκρατίας να καλέσει εθνικό δημοψήφισμα για ένα ζήτημα που θα επηρεάσει το μέλλον όλων των πολιτών της Ελλάδας. Μια ηγεσία που θέτει τη μοίρα του έθνους στα δικά του χέρια είναι ισχυρή αφού κατανοεί τι σημαίνει ο πυρήνας της δημοκρατίας: την εξουσία του λαού. Καλούμε όλους τους πολίτες στην Ελλάδα, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να ενώσουν τη φωνή τους σε αυτή την ιστορική στιγμή ψηφίζοντας ότι πιστεύουν ότι είναι σωστό.

Πολλές χώρες στον αναπτυσσόμενος κόσμο βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από τους διεθνείς πιστωτές και τον προστάτη τους, το ΔΝΤ. Η Τρόικα χρησιμοποιεί τις ίδιες απάνθρωπες μεθόδους και στην Ελλάδα. Η λιτότητα πoυ επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι άδικη, μη βιώσιμη και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Όπως έχουν επισημάνει οικονομολόγοι από ολόκληρο τον κόσμο η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε αυτά τα μέτρα λιτότητας.

Αγαπημένε λαέ της Ελλάδας, εσύ θέτεις τους όρους και εμείς θα σε στηρίξουμε ό,τι και αν αποφασίσεις.

Ögmundur Jónasson, Left Green Alliance
Páll Valur Björnsson, Bright Future
Jón Þór Ólafsson, Pirate Party
Birgitta Jónsdóttir, Pirate Party

info-war.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις