Κάλεσμα σε γιορτή αλληλεγγύης την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπη Ειρήνης Χανίων καλεί σε γιορτη αλληλεγγύης την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στη 13:00 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων. Στην εκδήλωση θα μαζευτούν τρόφιμα για οικογένειες που το έχουν ανάγκη και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Οι ευχές για την αλλαγή του χρόνου να γίνουν αστραπές για την αλλαγή του κόσμου”

"Sponsored links"

Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 2022, παλεύουμε κόντρα στα σχέδια των εκμεταλλευτών του για τον λαό και την νεολαία. Έλληνες και ξένοι εργάτες υψώνουμε τείχος αλληλεγγύης , απέναντι σε ένα σύστημα που γεννά κρίσεις , πολέμους, προσφυγιά.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων απευθύνει κάλεσμα σε όλους  τους εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους, στα εργατικά σωματεία, τους φορείς της πόλης μας, ειδικά στους πρόσφυγες και μετανάστες και στις κοινότητές τους, να συναντηθούμε σε μια δική μας γιορτή την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στην πλατεία Νέων Καταστημάτων την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου , στη 13:00.

Θέλουμε να υποδεχθούμε το 2022 μαζί με τους ξεριζωμένους από τις χώρες τους, τους πρόσφυγες, μετανάστες και ξένους εργάτες,που μαζί παράγουμε τον πλούτο της πατρίδας μας, έχουμε τα ίδια προβλήματα, αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια όνειρα για μια καλύτερη ζωήκαι έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη χωρίς πολέμους.

Κάνουμε κάλεσμα συντονισμού και αλληλεγγύης ώστε να αντισταθούμε σε μια πολιτική που συνεχίζει να θωρεί «κόστος» τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία της Υγείας , την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Είναι η ίδια πολιτική που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και  εμπλέκει την χώρα μας ολοένα και περισσότερο στους επικίνδυνους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Oι συνέπειες της πολιτική τους φαίνονται:

  • Στους 100και πλέον συνανθρώπους μας που χάνονται καθημερινά επειδή τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία αντιμετωπίζονται ως κόστος ή πολυτέλεια από το κράτος και τους μεγαλοεργοδότες, που αναγορεύουν σεπανάκεια τους εμβολιασμούς, αν και αποδεδειγμένα πλέον δεν είναι από μόνοι τους ικανοί να σώσουν τον λαό από την πανδημία.
  • Στους χιλιάδες εργαζόμενους που χάνουν ή κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους εξαιτίας όχι του Covid-19, αλλά του ότι η καπιταλιστική οικονομία κινείται στη βάση του κέρδους των λίγων, που βλέπουν αυτά τα κέρδη να συρρικνώνονται και ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα βάρη και πάλι στις πλάτες των πολλών.
  • Στους μισθούς που κατρακυλούν καιστηνακρίβεια που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός επιβαρύνεται το 94,5% της αύξησης, κατά 3,5 δισ. ευρώ, των φόρων για το 2022που θα δοθούν ως “μποναμάς” στους “επενδυτές”.
  • Στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, όπως το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία,αλλά και στις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες.
  • Στα 7,5 δισ. ευρώ που θα δοθούν το 2022 για τις ανάγκες των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στους οποίους εμπλέκει η κυβέρνηση την χώρα μας, μετατρέποντας την σε ένα τεράστιο ορμητήριο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της άρχουσας τάξης της.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, οι φορείς του λαού και της νεολαίας της Πόλης μας να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη, όσους είναι θύματα αυτής της πολιτικής. Κάνουμε κάλεσμα ώστε να οργανωθεί μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης, ώστε να στηριχθούν όσοι ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, όσοι έφυγαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από την βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όσοι βιώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς.

Κάνουμε κάλεσμα ώστε να παλέψουμε για μια κοινωνία,χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία, αλλά με λαϊκή ευημερία που προϋποθέτει να επιστρέφεται ο πλούτος που παράγεται σε αυτούς που τον παράγουν και να μην τον κλέβουν οι λίγοι. Χωρίς πολέμους, ξεριζωμούς, προσφυγιά που γεννά αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης.

Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να υποδεχθούμε το 2022. σε μια δική μας, διαφορετική, γιορτή, την Τρίτη 28 του Δεκέμβρη στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων από ώρα 13:00για να ανταλλάξουμετις δικές μας ευχές, αγωνίες και αγώνες για την αλλαγή του κόσμου. Γιατί  ο κόσμος αυτός θα αλλάξει.

Στην εκδήλωση θα μαζευτούν τρόφιμα για οικογένειες που το έχουν ανάγκη και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live