21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καλά νέα: Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία

Ημερομηνία:

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα 658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 25 ψήφισαν κατά, ενώ 10 απείχαν.

Υπενθυμίζεται πάντως πως σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Tvxs.gr ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σχεδιάζει να πετάξει την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs.gr,  tο μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ο Λαγός εμφανίστηκε στο Cοvid Test Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποβλήθηκε σε τέστ, όπως όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι πραγματοποιεί το τεστ προκειμένου να αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, ό Λαγός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ισχυρίζεται σε tweet ότι δεν σχεδιάζει να φύγει. Δεν απαντά όμως γιατί έχει υποβάλει επίσημη αίτηση και έχει δηλώσει την ημερομηνία και τον προορισμό της πτήσης του, προκειμένου να αναγραφεί στο σχετικό πιστοποιητικό μαζί με τον αριθμό διαβατηρίου, οπως υπέγραψε πριν υποβληθεί σε τεστ. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες διαψεύσεις είχε κάνει πριν την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη Χ.Α. αλλά φρόντισε να διαφύγει από την Ελλάδα την παραμονή και ενώ οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερώσει το αεροδρόμιο, μόνο αφού είχει “πετάξει” για Βρυξέλλες.

Η άρση της ασυλίας του Γ. Λαγού ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη φυλάκισή του, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Το ερώτημα, που αναζητά απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές είναι αν , όπως είχαν προαναγγείλει, έχουν εκδώσει έγκαιρα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λαγού ή θα το πράξουν μετά την άρση της ασυλίας, με τον κίνδυνο να διαφύγει σε μια χώρα εκτός Ε.Ε. όπως η Νορβηγία και να καθυστερήσει αρκετά την έκδοσή του. Εφόσον αυτό δεν συμβεί, οι Βελγικές διωκτικές αρχές θα πρέπει να τον συλλάβουν άμεσα και να αποφασίσουν την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως στη Νορβηγία, που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν ενεργοί κύκλοι της ακροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται σχετικά, πως ο αποκαλούμενος “μακελάρης της Νορβηγίας”, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους το 2011 στο νησί Ουτόγια, εκ των οποίων πολλούς έφηβους μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, διαβεβαίωνε από τη φυλακή ότι έχει προσχωρήσει στο δημοκρατικό σύστημα και εμπνέεται από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Σε μία επιστολή 33 σελίδων προς το Γαλλικό Πρακτορείο τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Μπρέιβικ γράφει -μεταξύ άλλων- πως εμπνεύστηκε από την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Ισχυρίζεται ότι πλέον έχει «προσηλυτιστεί στη δημοκρατία» και ζητά από τις αρχές της Νορβηγίας να άρουν κάθε εμπόδιο για τη σύσταση του «φασιστικού» του μορφώματος.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...