20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Καλπάζουν» τουρισμός και covid στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές της χώρας βρίσκεται επιδημιολογικά η Περιφέρεια Κρήτης, με συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα αλλά και εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία – Εκτοξεύθηκε την τελευταία βδομάδα το ποσοστό θετικότητας στον κορονοϊό.

Καθώς ο τουρισμός στην Κρήτη τον Ιούνιο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καταγράφοντας ρεκόρ αφίξεων πτήσεων εξωτερικού σε σχέση ακόμα και με το 2019, ένα νέο κύμα κορονοϊού φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί

Τα ημερήσια κρούσματα την τελευταία βδομάδα πλησίασαν τα 2.000, με το ποσοστό θετικότητας να έχει φτάσει στην Κρήτη στο 20% (21,13% στα Χανιά).

Χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.543 νέα κρούσματα, ενώ τα προηγούμενα δύο 24ωρα καταγράφηκαν 1.629 κρούσματα και 1.988 νέες μολύνσεις αντίστοιχα.

Παράλληλα, μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στις πόλεις του νησιού, καθώς την εβδομάδα την τελευταία βδομάδα η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στην πόλη του Ηρακλείου παρουσίασε αύξηση (+42%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί οδηγεί και σε αυξημένες νοσηλείες. Στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται το τελευταίο 24ωρο συνολικά 128 ασθενείς. Παρότι οι περισσότεροι βρίσκονται σε κλινικές covid, αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς έφτασαν τους 14 ενώ επτά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Πάντως, οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε ότι η αύξηση θα συνεχιστεί όσο διάστημα δεν υπάρχουν περιορισμοί, ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού, ενώ πλέον οι περισσότερες μολύνσεις στην Κρήτη αφορούν στην παραλλαγή ΒΑ5.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η κορύφωση του κύματος της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη αναμένεται στα μέσα Ιουλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αποκλιμάκωση, ενώ τον Αύγουστο η κατάσταση θα εξαρτηθεί από την δυναμική της πανδημίας στις χώρες προέλευσης των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Ο κ. Σαρηγιάννης περιμένει πάντως να συνεχιστεί η έντονη αυξητική πορεία των κρουσμάτων στην Κρήτη και τον μήνα Ιούλιο λόγω των τουριστικών αφίξεων από Γερμανία και Βόρεια Ευρώπη.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ, επιλέγει να σταματήσει την καθημερινή ενημέρωση για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σήμερα είναι η τελευταία ημερήσια ενημέρωση και στο εξής θα γίνεται συγκεντρωτικά κάθε Παρασκευή.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...