Καμερούν: Ενέκρινε τη χρήση του Sputnik V και ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca

Κανένα σχόλιο

Το υπουργείο Υγείας του Καμερούν ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, το οποίο επρόκειτο να παραλάβει στις 20 Μαρτίου στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος διαμοιρασμού εμβολίων COVAX.

Το υπουργείο ανέφερε σε μια ανακοίνωση που φέρει ημερομηνία 18 Μαρτίου πως η απόφαση για αναστολή χρήσης του εμβολίου ελήφθη για προληπτικούς λόγους. Δεν παρέθεσε άλλους λόγους για την απόφαση ούτε διευκρίνισε αν θα προχωρήσει με την παραλαβή του δικού της μεριδίου του εμβολίου.

Αρκετές χώρες επανέλαβαν σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου μετά την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας σύμφωνα με τις οποίες τα οφέλη υπερτερούν ενδεχόμενων κινδύνων, έπειτα από αναφορές για σπάνια περιστατικά αιματικών θρόμβων που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

"Sponsored links"

Στο μεταξύ, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι το Καμερούν ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για χρήση κατά της COVID-19.

Το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί μέχρι τώρα σε 53 χώρες, ανέφερε το RDIF, το οποίο προωθεί το εμβόλιο παγκοσμίως.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live