Καπραβέλος: Χάνονται άδικα άνθρωποι γιατί δεν έχουμε προσωπικό να τους βοηθήσει

Κανένα σχόλιο

Την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό με την εγκατάλειψη του ΕΣΥ συνέδεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, απαντώντας έτσι στο ερώτημα για τον πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών από κορωνοϊό που παρατηρείται στη χώρα μας.

«Χάνονται άδικα ζωές γιατί η νόσος αυτή μπορούσε να προβλεφθεί και να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο ΕΣΥ. Έχουμε αυξήσει τις κλίνες αλλά δεν έχουμε προσωπικό να στελεχώνει τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Η θνητότητα αυξάνει με το λειψό προσωπικό στα νοσοκομεία», σημείωσε.

«Πώς να μην αυξηθεί ο αριθμός θανάτων;», αναρωτήθηκε, αναφερόμενος στις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ αλλά και εντός ΜΕΘ που δεν έχουν στελεχωθεί με τους ασθενείς να δίνουν μάχη για τη ζωή «χωρίς να έχουν δίπλα τους το κατάλληλο προσωπικό»

"Sponsored links"

«Γι’ αυτό και οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης διότι η θνητότητα αυξάνει με τη μείωση ή το λειψό προσωπικό [στα νοσοκομεία]», πρόσθεσε.

Τόνισε πως «στις ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις λειτουργίας […] στο κύμα αυτό υπήρξαν πολλές διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ ή έχουν δημιουργηθεί χώροι όπου νοσηλεύονται υψηλού κινδύνου ασθενείς χωρίς το κατάλληλο προσωπικό δίπλα τους».

«Από τις 10 θέσεις που χρειάζονται, οι πέντε αποδέχθηκαν τον διορισμό τους. Αυτές οι πέντε θέσεις ακόμη κωλυσιεργούν στη γραφειοκρατία του υπουργείου Υγείας», συμπλήρωσε, ενώ προέβλεψε πως «θα έχουμε ακόμα μεγάλο αριθμό θανάτων» σημειώνοντας πως «δε βλέπουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη».

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live