20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: «Απόλυτη ανατροπή» και εκλογικός πήχη πάνω από το 17,8%

Ημερομηνία:

Στο κατηγορητήριο κατά Κώστα καραμανλή, αλλά και στους λόγους που αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει πρόταση Προανακριτικής στη Βουλή αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη. Μάλιστα, αναφερόμενος στο νόμο περί ευθύνης υπουργών είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αλλάξει αν γίνει κυβέρνηση.

Ξεκίνησε πάντως, από το θέμα της ημέρας, ευχόμενος συλληπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας πως η ενδοοικογενειακή βία είναι τεράστιο θέμα, και πως έχουμε ζητήματα ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά την Προανακριτική σημείωσε ότι υπάρχουν δύο κρίσιμα στάδια, δηλαδή η συγκρότηση της Επιτροπής και το Πόρισμα. Για το πρώτο βήμα, είπε, «έχουμε τους 36 βουλευτές για να προχωρήσουμε», ωστόσο στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη ‘η ΝΔ έχει ήδη πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον Κ. Καραμανλή».

Ανέφερε πως «έχουμε ήδη υπεραρκετά στοιχεία για να δικαιολογήσουμε τις 3 κατηγορίες, δηλαδή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, έκθεση και διατάραξη της ασφάλειας των μεταφορών». Πρόσθεσε πως στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 11 κακουργηματικές πράξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αιτιολογήσει πλήρως.

Αναφερόμενος σε σχετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη σήμερα, είπε πως «ο πρωθυπουργός λέει ότι θέλουμε σώνει καλά να πάει ο Καραμανλής φυλακή για να πέσει η κυβέρνηση. Δηλαδή προϊδεάζει ότι αν αυτό πάει στη δικαιοσύνη θα πέσει η κυβέρνηση»;

Επιπλέον ανέφερε, ότι ήταν ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Κ. Αχ. Καραμανλής, “υπήρχε γνώση του κινδύνου και αποδοχή του αποτελέσματος κι αυτός σημαίνει ότι είναι ενδεχόμενος δόλος”. Εξηγώντας περαιτέρω για το λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά στην κατάθεση της πρότασης, είπε πως χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευτεί ο Κ. Καραμανλής.

Στο ερώτημα γιατί δεν καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση, είπε πως με χαρά θα καταθέσει αν δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι ο Κ. Καραμανλής θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Στην παρατήρηση ότι ο νόμος ευθύνης υπουργών προβλέπει κάποιες διαδικασίες, μεταξύ αυτών την κατάθεση της πρότασης Προανακριτικής, είπε ότι δεσμεύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση θα τον αλλάξει. «Δεσμεύομαι ότι θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε έμμεσα ότι αν πάει φυλακή ο κ. Καραμανλής, θα πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή

Σε ό,τι αφορά τον θεσμό της Δικαιοσύνης, είπε πως την εμπιστεύεται, αλλά «η εμπιστοσύνη κατακτιέται κάθε μέρα». Ανέφερε ενδεικτικά ότι πριν 5 μήνες μετέβη στον Άρειο Πάγο για το predator ρωτώντας για τους 93 στόχους και ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση. Η εμπιστοσύνη, είπε, δεν είναι τυφλή, ο ρυθμός της απονομής της Δικαιοσύνης, διερωτήθηκε «δεν παίζει ρόλο στην εμπιστοσύνη;»

Διεθνείς Παρατηρητές

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα για εκλογές με τους διεθνείς παρατηρητές εξήγησε «αυτό που λέω είναι ότι για πρώτη φορά απόρρητα στοιχεία αποδήμων, υπεξαιρέθηκαν και εργαλειοποιήθηκαν από τη Ν.Δ.».

Στο ερώτημα γιατί θέτει θέμα για το αδιάβλητο, είπε πως «δεν είναι μόνο η διαδικασία την ημέρα των εκλογών, είναι όλη η παραπληροφόρηση του Έλληνα πολίτη» με στόχο την χειραγώγηση, ειδικά με την εφαρμογή για πρώτη φορά του συστήματος της επιστολικής ψήφου. Έθεσε δε επιτακτικά το ερώτημα αν εγγυάται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία ελλήνων του εσωτερικού; Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος δεν έχει αναφέρει τη λέξη «νοθεία», αλλά «ο Κ. Μητσοτάκης το έλεγε το 2019».

Τέλος, διευκρίνισε πως δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε φοβάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πάει καλά, «θα πάμε πολύ καλά», είπε.

"google ad"

«Απόλυτη ανατροπή» και εκλογικός πήχη πάνω από το 17,8%

Ερωτηθείς για το που βάζει τον πήχη στις ευρωεκλογές είπε πως είναι η «απόλυτη ανατροπή», εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει από τη μία πως θα δοθεί ένα «ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο» αλλά και ένα μήνυμα σε πρώτο στάδιο «ότι έχουμε αναταχθεί». Αν με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί σε απόσταση αναπνοής, αυτό, είπε επίσης, θα είναι απόλυτη ανατροπή. Κληθείς να δώσει κι έναν νούμερο, είπε πως σίγουρα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει εκλογικό αποτέλεσμα πάνω από αυτό των πρόσφατων εθνικών εκλογών.

«Θα καταθέσω το πόθεν έσχες πριν από τις ευρωεκλογές»

Αναφορικά με δήλωσή του πως είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός η Σία Κοσιώνη σχολίασε πως είναι εμφανίσιμος και με άνεση στην επικοινωνία αλλά διερωτήθηκε αν χρειάζεται κι η εμπειρία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «δεν έχουμε γεννηθεί όλοι πρωθυπουργοί, κάποιο έχουμε ένσημα από την αγορά».

Στην παρατήρηση πως είναι πολύ πρόσφατος στην πολιτική και ο κόσμος δεν τον γνωρίζει αντέδρασε λέγοντας «με ξέρετε πάρα πολύ καλά, το πόθεν Μητσοτάκη δεν ξέρουμε και τη ρύθμιση χρέος της ΝΔ. Ακόμη και αυτή η κατηγορία περί λάιφ στάιλ δείχνει ότι δεν κρύβομαι». Επιπλέον, είπε «πώς εμπιστεύεται ο κόσμος ένα κόμμα που δε λογοδοτεί σε τράπεζες;». Κληθείς στη συνέχεια να απαντήσει για το δικό του πόθεν έσχες και γιατί δεν το καταθέτει από τώρα, είπε πως θα το κάνει πριν τις ευρωεκλογές.

Σε σχέση με την αντιπαράθεση που ξέσπασε με το πρωθυπουργικό ζεύγος μετά την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και την μήνυση στη συνέχεια της συζύγου του πρωθυπουργού ρωτήθηκε γιατί ανακάτεψε αυτή την αντιπαράθεση με τα Τέμπη, απαντώντας καταρχάς ότι ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται μια αντιπαράθεση «για να αποπροσανατολίσει από τα Τέμπη, το εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά».

Είναι λιγότερο οικογενειάρχες οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν; Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη που είναι οικογενειάρχης και αν πιστεύει ότι θίχτηκε, τον προκαλώ να προσφύγει στη δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουμε δικαιοσύνη για όλους»

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ