18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κατάληψη στο ΕΒΕΧ Χανίων σε αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

Ημερομηνία:

Σε κατάληψη στο ΕΒΕ Χανίων προχώρησαν αλληλέγγυοι προς τον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Πέραν της κατάληψης πραγματοποιήθηκε μικροφωνική και συγκέντρωση έξω από το ΕΒΕΧ ενώ στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση και την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση αλλλεγγύης με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετικό κείμενο που μοίρασαν οι αλληλέγγυοι που προχώρησαν σε κατάληψη αναφέρουν:

Το κτήριο του ΕΒΕΧ, σήμερα 4/1, τελεί υπό κατάληψη ως ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου. Ο αναρχικός αγωνιστής και πολιτικός κρατούμενος Θ. Χατζηαγγέλου, αιχ­μάλωτο μέλος της οργάνωσης “Αναρχική Δράση”, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12, μετά την εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Βρισκόμαστε στη 17η μέρα απεργίας και η ζωή του συντρόφου μας κρέμεται πλέον από μία κλωστή. Αυτή τη στιγμή έχει δυσκολία να σηκωθεί από το κρεβάτι, πονάει σε όλο του το σώμα, τα άκρα του έχουν πρηστεί, έχει εμφανίσει συμπτώματα στηθάγχης -που υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά με πιθανότητα αιφ­νίδιας ανακοπής- και ίσως υπάρχει μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Από την Κυριακή έχει αρχίσει να χάνει την αί­σθηση του χρόνου και παρουσιάζει σημάδια παραισθήσεων. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, φρουρού­μενος από αστυνομικούς που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον θάλαμο καιπου δεν διστάζουν να τρώνε μπρο­στά του, επιδεικνύοντας με έναν σαδιστικό τρόπο το βάρβαρο πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στους πολιτι­κούς της αντιπάλους. Σε ένδειξη συντροφικότητας, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας συμπαράστασης οι πολιτι­κοί κρατούμενοι Ι.Ροδόπουλος, Γ. Μιχαηλίδης και Κ. Δημαλέξης, ενώ δράσεις και παρεμβάσεις πραγματο­ποιούνται καθημερινά σε όλη την ελλαδική επικράτεια.
Το βασικό και κύριο αίτημα του Θ. Χατζηαγγέλου είναι να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως επίσης να του γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος της μεταγωγής του. Με την αταλάντευτη στάση του, εντός και εκτός των τειχών, ο σύντροφος έχει χαράξει σταθερή πορεία σε τροχιά αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με το κράτος και το κεφάλαιο. Ενεργή είναι επίσης η συμμετοχή του στην επιτροπή αγώνα και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος υποσκάπτει σε μεγάλο βαθμό κομβικά δικαιώματα κρατουμένων που έχουν κερδηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες. Είναι ξεκάθαρο πως η μεταγωγή του -που πραγματοποιήθηκε ξημέρωμα και με όρους απαγωγής όντας δεμένος- στοχεύει απο­κλειστικά στο να καμφθεί το αγωνιστικό ηθικό των κρατούμενων, δημιουργώντας τους τον φόβο σαν αντίποι­να για τους αγώνες τους. Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεται από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης, ο οποίος,ήδη από την προφυλάκισή του, συμμετέχει στις κι­νητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Επιπλέον, οι αρχέςπεριορίζουν την επικοινωνία των δύο συντρόφων τόσο με φιλικά/κοντινά τους πρόσωπα όσο και με τους δικηγόρους τους.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συντρόφους μας έρμαια στα χέρια του κρατικού μηχανισμού.
Σάρκα από την σάρκα των κινημάτων, συνεχίζουν τον αγώνα σε έναν χώρο απονεκρωμένο για το σύστημα, στις φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες˙οφείλουμε να τους προασπί­σουμε και να γίνουμε η φωνή τους. Κανένας απεργός πείνας ιστορικά δεν επέλεξε τον θάνατο από τη ζωή. Το να βάλεις το σώμα σου ως ανάχωμα όμως, αποτελεί το τελευταίο μέσο αντίστασης και συνοδεύει στον πυρήνα του, τους ευρύτερους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Όπλο μας η αλληλεγγύη!
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θ.Χατζηαγγέλου – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος με­ταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό
Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης
Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα
Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/στριες που τελούν απεργία πείνας από τις 7/10
Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυγχρονίζονται
Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας
Κατάληψη ΕΒΕΧ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ