15.8 C
Chania
Tuesday, February 27, 2024

Κατάμεστη η αίθουσα στο «ΑΛΚΥΩΝ» στην εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Δεκεμβρίου, στο κέντρο «ΑΛΚΥΩΝ» στο Μάλεμε, η πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2023, που είναι αφιερωμένη στα 105 χρόνια ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων, Σπύρος Αγριμάκης.

Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τιμάμε τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, τους αγώνες, τον ηρωισμό και τις θυσίες των κομμουνιστριών και κομμουνιστών, χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών σε όλη αυτή την ιστορική διαδρομή».

(….)«Το κράτος των λίγων που εκμεταλλεύονται τους πολλούς και οι κυβερνήσεις υποβαθμίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και αδιαφορούν για την προστασία της. Υπηρετούν τα τεράστια, κολοσσιαία κέρδη μιας χούφτας.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο 150 εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο είδαν κέρδη αυξημένα κατά 303% ίσο με το μισό ΑΕΠ της χώρας!».

(….)«Την ίδια ώρα δίνουν δισεκατομμύρια για όπλα στον Ζελένσκυ, γέμισαν όλη τη χώρα αμερικανονατοικές βάσεις, πληρώνουμε για φρεγάτες, ραφάλ!

Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα κοστίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν” κούνησε το δάκτυλο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης όταν το ρώτησαν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που χαρατσώνει με έμμεσους και άμεσους φόρους όλο το λαό και τους ελεύθερους επαγγελματίες και προσφέρει φοροασυλία στους εφοπλιστές και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Το 95% των φόρων πληρώνει ο λαός, τα φυσικά πρόσωπα και θα συνεχίσει να ματώνει από τους φόρους!  Για ποιον ματώνει ο λαός μας;»

(…..)«Ξεχύθηκαν στα Χανιά Αμερικανοί στρατιώτες. Μάλιστα είχαν κλείσει και δρόμους για να είναι πιο άνετοι στις βόλτες τους.

Τις τελευταίες ώρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο διαφορετικές καταγγελίες για τραμπούκικες συμπεριφορές ακόμα και ξυλοδαρμό κοριτσιών από Αμερικανούς στρατιώτες και άλλη μία καταγγελία όπου Αμερικανοί μεθύστακες πεζοναύτες έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους στις τουαλέτες του Δημοτικού Κήπου της πόλης.

Για τον ξυλοδαρμό των δύο 15χρονων μαθητριών ακόμα οι δράστες αναζητούνται! Κανένα κόμμα εκτός από το  ΚΚΕ δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση για αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές απέναντι σε Έλληνες πολίτες.

Τα ΜΜΕ έχουν κάνει γαργάρα την είδηση, ενώ αντίστοιχο σιωπητήριο έχει πέσει και σε διάφορους επιλεκτικά ευαίσθητους τύπους, που δεν βρίσκουν κουβέντα να πούνε για αυτές τις επιθέσεις σε βάρος ανυπεράσπιστων κοριτσιών και αγοριών.

"google ad"

Οι δράστες προστατεύονται από την Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις – ένα από τα καμάρια των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – στην οποία ουσιαστικά παρέχεται καθεστώς ασυλίας για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, όταν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα στη χώρα μας!

Όλα αυτά παράγουν ένα εφιαλτικό αποτέλεσμα όχι πολύ μακριά αλλά στη γειτονιά μας, σε έναν αδελφό λαό, τον Παλαιστινιακό.

(….) «Εκτός από την πάλη του Παλαιστινιακού λαού, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, εξήντα μέρες τώρα λάμπει και η δύναμη της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, απέναντι στη συκοφαντία, στις διώξεις, στη λογοκρισία και την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις των συμμάχων του Ισραήλ».

(…..) «Και την ίδια στιγμή από τα κέντρα υγείας όλης της Κρήτης λείπουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, φτάνουν στο σημείο να μιλούν για συγχωνεύσεις δηλαδή κλείσιμο νοσοκομείων. 10.000 συνάνθρωποι μας είναι στις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία της Κρήτης για μία επέμβαση!

Η ίδια η ζωή μας, τα ίδια τα γεγονότα αναδεικνύουν την ανάγκη της οργάνωσης και της λαϊκής δράσης, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ».

(……) «Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εκφράστηκαν, παρά τον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό. Θετικές διεργασίες που ήταν μια λάμψη μέσα στο σκοτάδι!

Ξέρουμε ότι οι εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού και οι άνθρωποι τους ανησυχούν για την άνοδο του ΚΚΕ, όμως οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες ιδιαίτερα βλέπουν την άνοδο του ΚΚΕ με ειλικρινή προσδοκία και ελπίδα. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή».

(…..) «Ωστόσο, τα «κυβερνητικά χαμόγελα» για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν «κοντά ποδάρια», γιατί οξύνονται τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα σμπαραλιάζοντας ήδη τις προεκλογικές παροχολογίες. Κανένας δεν έχει δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση».

(……) «Απέναντι σε αυτό το σκηνικό, εναλλακτική λύση δεν είναι η ανασύνθεση στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, τα παζάρια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

(…..) «Λύση δεν είναι μια νέα μεταμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας, ένας νέος κύκλος αυταπατών και ψευδαισθήσεων, έργο που το είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν και τα τελευταία 14 χρόνια».

Αποδείχθηκε περίτρανα είναι, ότι όσοι υπόσχονταν πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος του λαού, υπηρετώντας όμως τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων, του καπιταλιστικού συστήματος, της ΕΕ, δηλαδή χωρίς σύγκρουση, χωρίς ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, απλά τον εξαπατούσαν».

(……) «Αντίστοιχα η πρώτη παρουσίαση της νέας ομάδας, με το όνομα Νέα Αριστερά, ήταν να ψηφίσει τις απαιτήσεις των τραπεζιτών μαζί με την ΝΔ επικαλούμενη το αντιλαϊκό αντεργατικό κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ ως παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης για το μέλλον!»

(……) «Στην σύγχρονη ιστορία του ΚΚΕ πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, στεναχωρήσαμε κάποιους φίλους και συντρόφους που μας ζητούσαν να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Υπάρχει στο λαό μας και σε όσους νιώθουν αριστεροί ριζοσπάστες πρόσφατη πολιτική εμπειρία από τις χρεοκοπημένες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις των χρόνων 2012-2015».

(…….) «Και δεν το κάναμε γιατί το Κόμμα μας, με τα 100 χρόνια εμπειρίας στους ώμους του, δεν είχε δικαίωμα να επαναλάβει κανένα λάθος που θα πάει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί, να τραβήξει μπροστά και να σημαδέψει την βάρβαρη εξουσία των εκμεταλλευτών».

(……..) «Σήμερα που κάθε λέξη του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή, είμαστε περήφανοι γιατί στα δύσκολα δεν κάναμε πίσω.

Είμαστε περήφανοι γιατί δεν υπογράψαμε δήλωση μετάνοιας στο σύστημα της εκμετάλλευσης».

(…….) «Ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνει το αστικό πολιτικό σύστημα η πραγματική εξουσία παραμένει στα χέρια των λίγων που φόρτωσαν τα βάρη της δικής τους κρίσης στους πολλούς με πάνω από 1000 αντιλαϊκούς νόμους και 3 μνημόνια. Είναι αυτοί που έχουν συμφέρον από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

(…….) «Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας; Ναι, μπορούμε!

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ικανοποιηθούν όχι γενικά οι λαϊκές ανάγκες, αλλά οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει οριστική λύση στην ανεργία, να δώσει δύναμη στην ανάπτυξη των κλάδων και της περιφέρειας, να αναπτύσσεται αναλογικά αγροτική, βιομηχανική παραγωγή, κοινωνικές υπηρεσίες με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε όλο και ευρύτερο επίπεδο.

Να καταργήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, να αναπτύξει αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες, σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες. Να προστατεύσει, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι με τους μουσικούς: Χρήστο Περαθωράκη στη λύρα, Γιώργο Σκευάκη στο μαντολίνο και Μανώλη Περκολαράκη στο λαούτο.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς όταν ανέβηκε στη σκηνή ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής Βασίλης Καρεφυλλάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ