Καταβλήθηκε και η τρίτη δόση στο ΔΝΤ

Κανένα σχόλιο

Καταβλήθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρίτη δόση από τα συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλει να αποπληρώσει στη χώρα μας εντός του Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα κατέβαλε στο ΔΝΤ περίπου 584 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απομένει μια ακόμα δόση, ύψους περίπου 336 εκατ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί την Παρασκευή.

Επίσης, την Παρασκευή, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Sponsored links"

Το μπαράζ πληρωμών αναμένεται να στενέψει τα ήδη μικρά περιθώρια ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ελληνικό Δημόσιο, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (τρόικα) για τη συγκεκριμενοποίηση και οριστικοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές πως τα περίπου 3,7 δισ. που απομένουν στο τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν πρόκειται να εκταμιευθούν, έστω τμηματικά, εάν δεν υπάρξει τουλάχιστον σημαντική υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμα από το ΔΝΤ (δηλαδή σύνολο 7,2 δισ.), χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές αν το Ταμείο θα δεχτεί να προβεί σε εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης πριν την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις