17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καταγγελία ΚΚΕ Αρμένων: Γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βάμου απασχολείται σε πλοίο της γραμμής!

Ημερομηνία:

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης πρώην Δήμου Αρμένων του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απασχόληση γιατρού που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Βάμου σε πλοίο της γραμμής.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο:

Η συγκεκριομένη εξέλιξη είναι ένας ακόμα κρίκος στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του Αποκόρωνα αλλά και του Ακρωτηρίου, που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Βάμου.

Με ευθύνη της κυβέρνησης μετατίθεται ο αγροτικός γιατρός για νακάνει κάποιες μέρες υπηρεσία στο καράβι, τη στιγμή που η ενδοχώρα στενάζει από την υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων και των Κέντρων Υγείας.Ο γιατρός θα πρέπει να βρίσκεται όλη την εβδομάδα στο καράβι, κάτι που θα έχει ως συνέπεια να κλείσει το αγροτικό ιατρείο στις Καλύβες, που εξυπηρετεί δεκάδες άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, της ευρύτερης περιοχής.

Υποχρεώνουν τους αγροτικούς γιατρούς να μπαίνουν στα πλοία χωρίς καμία μισθολογική διαφοροποίηση και το πιο σημαντικό, χωρίς καμία εκπαίδευση και εξασφάλιση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως κατοχύρωση της βάρδιας ως εφημερία ή αμοιβή για νυχτερινή εργασία.

Ενώ από τη μία οι εφοπλιστές βγάζουν δισεκατομμύρια στις πλάτες των εργαζομένων, που το σκέφτονται διπλά πριν ταξιδέψουν λόγω της αύξησης των εισιτηρίων, από την άλλη δεν φροντίζουν να καλύψουν με ιατρικό προσωπικό τα πλοία για τη διασφάλιση της υγείας των επιβατών.Έχουν υποστελεχωθεί νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, έχουν εφαρμοστεί απαράδεκτες περικοπές εν μέσω πανδημίας και συν τοις άλλοις αφήνουν και την ύπαιθρο χωρίς γιατρούς.

Τεράστιες ευθύνες φέρουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αφού το ΦΕΚ με τη διάταξη απασχόλησης γιατρών στα πλοία έχει ψηφιστεί απ’το 2009.

Απαιτούμε πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βάμου και κάλυψη όλων των αναγκών των αγροτικών ιατρείων της περιοχής, καμία απασχόλησηαγροτικού γιατρού σε πλοία της γραμμής, πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους γιατρούςκαι εκπαίδευση πριν εργαστούν στα πλοία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...