24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Καταδίκη για το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παλαιόχωρα

Ημερομηνία:

Του Ευτύχη Δαμηλάκη *

Ο Συνδυασμός μας  «ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου»  καταδικάζει το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παλαιόχωρα, την μοναδική συστημική τράπεζα σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς αναδεικνύει  για άλλη μια φορά την θλιβερή πραγματικότητα στο τόπο μας.

Όμως αυτή η εξέλιξη έχει ευθύνες, καθώς το  αναπτυξιακό περιβάλλον στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου είναι μη φιλικό. Αφενός,  μια σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου έχει εμποδίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα ανάπτυξης και αφετέρου η έλλειψη οράματος και σχεδίου σε συνάρτηση με το μεγάλο επίπεδο αδιαφάνειας των διαδικασιών των διαχειριζόμενων έργων από τον Δήμο (να υπενθυμίσω ότι οι μηχανικοί του Δήμου εκτελούν τα καθήκοντα τους εξ αποστάσεως)  έχει οδηγήσει το τόπο μας,  σε μια φάση υπανάπτυξη με καταστροφικές συνέπειες, για τους Σελινιώτες.

Εντούτοις η μεταφορά του χαρτοφυλακίου της Αγροτικής τράπεζας στην τράπεζα Πειραιώς έγινε με την υπόσχεση ότι η τράπεζα Πειραιώς θα υποστηρίξει καλύτερα και πιο στοχευμένα  και με σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης και διαχείρισης ώστε να εξασφαλίσει  τα συμφερόντων των Αγροτών, αντί αυτού μετά από μια δεκαετία και πλέον το μοναδικό κατάστημα τράπεζας έκλεισε οριστικά.

Να υπενθυμίσω ότι στις πρόσφατες εκλογές ο συνδυασμός μας πρότεινε στους Σελινιώτες ένα σχέδιο αναπτυξιακό και ταυτόχρονα κοινωνικό. Δυστυχώς μας καταψήφισαν, καθώς επικράτησαν οι λογικές της πατρωνίας και των διαπροσωπικών συναλλαγών. Σήμερα όμως, σε μια ραγδαία τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη αυτές οι λογικές έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Η μόνη λύση είναι η παράταξη του κ. Περράκη να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα μας, εφαρμόζοντας όλες τις πτυχές του και σε αυτό θα είμαστε δίπλα τους, για το καλό του τόπου μας.

 

* Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης  «ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου»

Υπ. Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου

(BSc) Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Αθηνών

(Ms) Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ