29.4 C
Chania
Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026

Κατατίθεται η ρύθμιση για τα πατίνια: Πλήρης απαγόρευση για τους κάτω των 17 ετών στους δρόμους, υποχρεωτική ασφάλιση, τσουχτερά πρόστιμα

Ημερομηνία:

Στη Βουλή κατατίθεται η ρύθμιση για τα πατίνια. Η ρύθμιση προβλέπει πλήρη απαγόρευση της χρήσης τους από άτομα κάτω των 17 ετών.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα πατίνια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο briefing των κυβερνητικών συντακτών ανέφερε:

Νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Μεταφορών αποσκοπεί στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας κατά τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών, στην πρόληψη ατυχημάτων και, ιδίως, στην αυξημένη προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση και τη διάθεση αυτών των οχημάτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας:

Απαγορεύεται η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών στον δρόμο σε άτομα κάτω των 17 ετών, προφανώς εκτός εκείνων των πατινιών που αφορούν άτομα με αναπηρία.

Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για οδηγούς που κυκλοφορούν με ηλεκτρικά πατίνια σε οδούς με επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας άνω των 50 χλμ. την ώρα. Το πρόστιμο αυξάνεται από τα 30 ευρώ στα 350 ευρώ.

Οι οδηγοί υποχρεούνται να φέρουν, όταν οδηγούν, νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης προσώπου και αποδεικτικό ασφάλισης.

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών πατινιών υποχρεούνται σε ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης έναντι τρίτου για την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών.

Απαγορεύεται η πώληση, εκμίσθωση και διάθεση ηλεκτρικών πατινιών σε άτομα κάτω των 17 ετών.
Εταιρείες που πωλούν, διαθέτουν ή εκμισθώνουν ηλεκτρικό πατίνι σε άτομα κάτω των 17 ετών τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, να περιορίσουμε τα ατυχήματα και να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας.

Ατυχήματα, τραυματισμοί και θάνατοι ανηλίκων

Η ξαφνική επέκταση της χρήσης των πατινιών τα τελευταία χρόνια και ειδικα από ανηλίκους ήταν η αιτία για εκατοντάδες τραυματισμούς παιδιών.

Σε έναν χρόνο 400 παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο από τραυματισμό με πατίνι, ενώ τα πρόσφατα περιστατικά με τους θανάτους και τους βαρύτατους τραυματισμούς ανηλίκων με πατίνια, έφεραν στο προσκήνιο το πρόβλημα.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημερωτική συνάντηση για τη γεωλογική και γεωφυσική διερεύνηση της πηγής Μαλαύρας Ιεράπετρας

Ενημερωτική συνάντηση για τη γεωλογική διερεύνηση της πηγής Μαλαύρας Ιεράπετρας. Στόχος η αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης και η βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Σύλληψη 50χρονου στο Ηράκλειο για έκθεση ανηλίκων και παραβάσεις της νομοθεσίας

Σύλληψη 50χρονου ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στο Ηράκλειο για έκθεση ανηλίκων. Επέτρεψε κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικους, με αποτέλεσμα τη μεταφορά κοριτσιού στο νοσοκομείο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση σε θέματα ασφάλειας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση σε θέματα ασφάλειας στους χώρους στάθμευσης και περιβάλλοντες χώρους του ιδρύματος.