Κλιμάκιο γιατρών επισκέπτεται την ακριτική Γαύδο

Κανένα σχόλιο

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Δ/νση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, διοργανώνει επίσκεψη κλιμακίου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και λοιπού προσωπικού στη νήσο Γαύδο, την Κυριακή 9 έως την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012.
Η επίσκεψη που πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και σε συνεργασία με το Δήμο, στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόληψης και την παρακολούθηση και καταγραφή προβλημάτων υγείας του τοπικού πληθυσμού.

Στους κατοίκους του νησιού θα διενεργηθούν μεταξύ άλλων, καρδιολογικός και πνευμονολογικός έλεγχος, ορθοπεδική και παθολογική κλινική εξέταση, υπέρηχογραφήματα, θα πραγματοποιηθεί τεστ Mantoux και θα εξετασθεί ο παιδικός πληθυσμός.

Η επιστημονική ομάδα που θα μεταβεί στο νησί και θα διενεργήσει ιατρικές και κλινικές επισκέψεις του πληθυσμού αποτελείται από τις ακόλουθες ειδικότητες- γιατρούς:

"Sponsored links"

Κόκορη Ελένη, Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικής του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο- Πανάνειο.
Μπιμπάκη Ιωάννη, Συντονιστής Δ/ντής Πνευμονολογίας του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο- Πανάνειο.
Κοκκιάδη Ειρήνη, Επισκέπτρια Υγείας του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο- Πανάνειο.
Χαρουλάκης Νίκος, Συντονιστής, Δ/ντής Ακτινοδιαγνωστικής του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο- Πανάνειο.
Δρακωνάκης Νικόλαος, Συντονιστής, Δ/ντής Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Χάρακα
Μπαλαλής Κωνσταντίνος, Δ/ντής Ορθοπεδικής του ΠαΓΝΗ
Μεινδάνης Κωνσταντίνος, Δ/ντής Καρδιολογίας του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο- Πανάνειο.

Η εξυπηρέτηση των ιατρικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί με τη μεταφορά στο νησί του απαραίτητου, για όλες τις ειδικότητες, ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Είναι η πρώτη φορά που η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης αναπτύσσει συντονισμένα μια τέτοια πρωτοβουλία στην νήσο Γαύδο, υποστηριζόμενη επιστημονικά από γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων ευθύνης της, στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης και βελτίωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει ξεκινήσει για όλους τους κατοίκους της Κρήτης και στην προσπάθεια ισότιμης πρόσβασης τους στις υπηρεσίες υγείας.

Δεδομένων των δυσκολιών και των μόνιμων φυσικών αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, στόχος της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί ο σχεδιασμός και η συνέχιση παρόμοιων δράσεων συντονισμένα στο νησί της Γαύδου προσφέροντας όσα περισσότερο μπορεί στη σύγχρονη ιατρική πρόληψη και θεραπεία.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live