13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αποφάσισε την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας που είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 7π το πρωΐ έως τις 3 το μεσημέρι.

Επίσης ανακοίνωση την πραγματοποίηση συγκέντρωσης δφιαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 το πρωΐ της Πέμπτης, ενώ στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

«Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης  των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο», αναφέρει στο κάλεσμά του το Σωματείο.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ διεκδικούν:

  • Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
  • Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...