Κοντονής για δίκη Χρυσής Αυγής: Ο νέος Ποινικός Κώδικας στερεί από τους δικαστές ένα βασικό όπλο για τις ποινές που θα επιβάλουν

Κανένα σχόλιο

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον απόηχο των καταγγελιών του που οδήγησαν στη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι είχε προειδοποιήσει από τον Απρίλιο του 2019 για τα προβληματικά σημεία του νέου ποινικού κώδικα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είχε εκφράσει την αντίθεση του έγκαιρα και σε όλα τα επίπεδα και για το λόγο αυτό εξεπλάγη από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έφερε ως παράδειγμα, το αδίκημα της δωροδοκίας, που από κακούργημα έγινε πλημμέλημα και μάλιστα αυτό αφορούσε και υποθέσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη, με συνέπεια να παραγραφούν υποθέσεις που αφορούσαν μεγάλα σκάνδαλα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί ότι θα φτάσει στη διαλεύκανση τους.

"Sponsored links"

Ανάλογο είναι και το θέμα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους καταδικάζονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κι αυτό το βλέπουμε τώρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς στερεί από τους δικαστές ένα βασικό όπλο για τις ποινές που θα επιβάλλουν.

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να καθυστερήσει να φέρει στη Βουλή, αυτά τα σημεία του Ποινικού Κώδικα για τα οποία είχε προειδοποιήσει ότι είναι προβληματικά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live