Κορονοϊός: Έξαρση της επιδημίας με ακόμη και πάνω από 2700 κρούσματα

Κανένα σχόλιο

Ρεκόρ τριών και πλέον μηνών αναμένεται να παρουσιάσουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 2500 νέες διαγνώσεις. Την ίδια ώρα η πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ειδικά στην περιφέρεια της Αττικής αυξάνει με αποτέλεσμα να κινητοποιούνται και εφεδρείες από τον ιδιωτικό τομέα.

Η εικόνα της επιδημίας κορονοϊού δείχνει να κινείται πλέον εκθετικά, κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες βλέποντας ήδη τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας. Τα στοιχεία εκείνα σε συνδυασμό και με την αύξηση της διασποράς των μεταλλαγμένων στελεχών, οδηγεί στην εκτίμηση ότι τα κρούσματα σήμερα θα σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ για το 2021 (2702 κρούσματα στις 3/3).

Την ίδια στιγμή εκτιμάται και νέο ρεκόρ με περίπου 1400 νέα κρούσματα στην Αττική με το Κέντρο της Περιφέρειας να προσεγγίζει ακόμη και τα 400. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί για όλη την περιφέρεια στις 3/3 επίσης με 1269 νέα κρούσματα.

"Sponsored links"

Πλέον τα ενεργά κρούσματα στην περιφέρεια ξεπερνούν τα 9000, όσα έχουν επιβεβαιωθεί, με αποτέλεσμα να υποθέτει κανείς ότι τα πραγματικά μπορεί να ξεπερνούν τις 25-30 χιλιάδες. Το γεγονός αυτό μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί και είναι έντονος ο προβληματισμός για το κατά πόσο με αυτά τα στοιχεία μπορεί να υπάρξει μερική άρση μέτρων.

Να επαναλάβουμε ότι η πορεία των κρουσμάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για γρήγορη αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ, ειδικά αν δει κανείς το μέσο όρο των νέων κρουσμάτων στις προηγούμενες 7 ημέρες, όπου διαπιστώνεται ότι αυτός διαμορφώνεται στα 2010 κρούσματα.

Επίσης με βάση το μέσο όρο των τεστ, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλό σημείο ήτοι στο 4,3%. Κάτι τέτοιο δημιουργεί σημαντική ανασφάλεια για τη συνέχεια και σε συνδυασμό με τις σταθερά ανοδικές νοσηλείες, οι εισαγωγές σοβαρών περιστατικών θα αυξηθούν και η πρόβλεψη για αύξηση των διασωληνώσεων κοντά στα επίπεδα των 600 θα επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική διαπιστώνεται και η διασπορά του ιού στη χώρα, καθώς είναι βέβαιο πλέον ότι έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις και ειδικά το βρετανικό στέλεχος, ενώ αυξάνεται και η ανησυχία για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος.

News 24/7

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live