15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Έξαρση ιώσεων και γρίπης – Καμπάνια για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων

Ημερομηνία:

Την πεποίθηση ότι διανύουμε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης, του αναπνευστικού ιού και άλλων ιώσεων του αναπνευστικού συστήματος, αλλά και της Covid-19 εξέφρασε, νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αλέξανδρος Πατριανάκος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Λ. Βαμβακά, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης, να το πράξουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαβασιλείου επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα της εξωστρέφειας η συνεργασία της ΔΥΠΕ Κρήτης σε θέματα ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Κρήτης, η παραγωγή της μικρού μήκους ταινίας με στόχο τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και της εποχικής γρίπης.

O κ. Παπαβασιλείου έκανε λόγο για “κοινωνικό μήνυμα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Κρήτης” ενώ ο κ. Αλέξανδρος Πατριανάκος κάλεσε όλους να μην ξεχνούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής σε κλειστούς χώρους.

dype3

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή εκτιμώντας ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη ασθενειών. “Είναι υποχρέωσή μας”, τόνισε.

Ο κ. Βαμβακάς σημείωσε από την πλευρά του ότι η Περιφέρεια Κρήτης κατέληξε σε αυτό το κοινωνικό μήνυμα σε μία προσπάθεια να καλέσει τον κόσμο να εμβολιαστεί άμεσα.

“Δε χάνει τίποτα ο πολίτης, αντιθέτως έχει να κερδίσει πολλά”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαβασιλείου κατέληξε λέγοντας ότι καταγράφεται ανοδική τάση στη γρίπη, όμως, ευτυχώς δεν πιέζεται το σύστημα με τον κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο με το κοινωνικό μήνυμα για τον εμβολιασμό των πολιτών:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ