19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη – αγρότες: Δεν θα χάνονται οι επιδοτήσεις που πέφτουν κάτω από τα 250 ευρώ

Ημερομηνία:

Σημαντική εξέλιξη για χιλιάδες κατ’επάγγελμα και ετεροεπαγγελματίες αγρότες στην Κρήτη – Δεν θα χάνουν την επιδότησή τους όταν εκείνη πέσει κάτω από 250 ευρώ αλλά όταν το ποσό αυτό μειωθεί στα 150, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης.

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για χιλιάδες αγρότες είτε κατ’ επάγγελμα είτε ετεροεπαγγελματίες, έγινε γνωστή σήμερα μέσω του Ράδιο Κρήτη και της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη. Η εξέλιξη αυτή αφορά σε 26.000 παραγωγούς οι επιδοτήσεις των οποίων έπεσαν κάτω από 250 ευρώ με συνέπεια λόγω του πλαφόν που είχε επιβληθεί να τις χάσουν.

Τώρα και σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μούρων Χιλετζάκης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υιοθετήσει την πρόταση των αγροτών του νησιού και έτσι το πλαφόν των 250 ευρώ πέφτει στα 150.

Δηλαδή για να χάσει κάποιος την επιδότηση του, εκείνη θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 150 ευρώ και όχι κάτω από τα 250 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

“26.000 χιλιάδες ήταν εκείνοι που έχασαν φέτος τον Οκτώβριο την επιδότησή τους λόγω του πλαφόν των 250 ευρώ ενώ σε όλη την Ελλάδα ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 61.000 αγρότες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζακης και συμπλήρωσε ότι με αυτήν τη ρύθμιση που δεσμεύτηκε λα θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ο καλλιεργητής θωρακίζεται.

Υπολογίζεται ότι μέσα σε πέντε χρόνια, όσο δηλαδή διαρκέσει η νέα ΚΑΠ, ο αριθμός των παραγωγών είτε αυτοί είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες είτε ετεροεπαγγελματες, που θα χάσουν την επιδότηση, δεν θα είναι μεγαλύτερος από 4.000.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χιλετζάκης ανέφερε ότι οι καλλιεργητές θωρακίζονται και στρεμματικά αφού όσοι έχουν καλλιέργειες που ξεπερνούν τα 9 στρέμματα δεν θα χάσουν την επιδότηση τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ συμπλήρωσε τέλος πως αν κάποιος παραγωγός που έχασε το δικαίωμα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του και δεν τα ενεργοποίησε για τέσσερα χρόνια, μπορεί το 2023, εφόσον έχει πάνω από τέσσερα στρέμματα καλλιέργειας, να τα ενεργοποιήσει ξανά, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να είναι τέσσερα χρόνια χωρίς ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...