Κρήτη: Μέτρα “εδώ και τώρα”, ζητά το ΚΚΕ μετά τα κρούσματα σε κρατούμενους

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση με φόντο τα κρούσματα κορωνοϊού σε κρατούμενους εξέδωσε το ΚΚΕ Ηρακλείου:

Τα 19 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αλλοδαπούς κρατούμενους, που περίμεναν την απέλασή τους στα κρατητήρια της Ασφάλειας Ηρακλείου έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο επιτακτικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος και την κοροϊδία της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για τον λαό.

Η κυβέρνηση αναδεικνύει κάθε μέρα σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη του λαού, κατηγορώντας τον για τη διασπορά, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και τις διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας. Ακόμα και την ώρα που προπαγανδίζει ότι φτάσαμε στο “φως στο τούνελ” ούτε κουβέντα για μαζικά προληπτικά επαναλαμβανόμενα τεστ, που τα ζητούν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι ενώ ακόμα και ο ΕΟΔΥ, εξαιτίας της υποστελέχωσης, καθυστέρησε να πραγματοποιήσει τα τεστ, μετά τα πρώτα κρούσματα με ότι σημαίνει αυτό για την διασπορά.

"Sponsored links"

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα:

  • Δωρεάν κι επαναλαμβανόμενο μοριακό έλεγχο στο σύνολο του προσωπικού της Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς και των κρατούμενων σε αυτήν.
  • Να τίθεται άμεσα σε καραντίνα το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με θετικά κρούσματα.
  • Επαρκή αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στην Υγεία που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές/ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live