Κρήτη: Μαθητές ΕΠΑΛ διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τις ιδέες τους, βοηθώντας άτομα με αναπηρία

Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο του ERASMUS+3D2ACT, οι μαθητές δύο ΕΠΑΛ της Κρήτης διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για την τρισδιάστατη εκτύπωση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Από 13/2 έως 17/2/2023 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου σεμινάριο και μαθητικός διαγωνισμός για την τρισδιάστατη εκτύπωση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ 3D2ACT που υλοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Κρήτης, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Παν/μιου Κρήτης και συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος».

Στη σύμπραξη συμμετέχουν επίσης εκπαιδευτικοί φορείς από τέσσερις χώρες (Κύπρος, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία).

"Sponsored links"

Τις εργασίες του επιμορφωτικού πενθήμερου σεμιναρίου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 50 εκπαιδευτικοί και μαθητές από τις παραπάνω χώρες ενώ στο τέλος της συνάντησης διεξήχθη μαθητικός διαγωνισμός.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετείχε στη συνάντηση και στον διαγωνισμό με το 6ο ΕΠΑΛ – 1ο ΕΚ Ηρακλείου και το Παν/μιο Κρήτης με το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Κρήτης στην αρχή του σχολικού έτους.

Όλοι οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο σχεδιασμό και εκτύπωση μιας τρισδιάστατης κατασκευής η οποία προορίζεται για να ανταποκριθεί σε μια υπάρχουσα κοινωνική ανάγκη, (υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, ατόμων με αναπηρία κλπ), έχει πραγματική εφαρμογή και περιλαμβάνει επιχειρηματικό πλάνο αξιοποιώντας τις αρχές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Οι ομάδες των δυο ΕΠΑΛ της Κρήτης διακρίθηκαν αποσπώντας ιδιαίτερα θερμά σχόλια και κριτικές από την επιστημονική επιτροπή.

Η Ομάδα του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου διακρίθηκε στην κατηγορία «Best business model–Καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο». Οι μαθητές Βολανάκης Δημήτρης, Γκιόνι Μαουρίσιο, Κυριακάκης Μανόλης, Μελεσσανάκης Χριστόφορος, Πετράκης Γιάννης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Δημητρίου Δήμητρας και Μπατζανακάκη Μαρίνας σχεδίασαν και παρουσίασαν το έργο «Κατασκευή εργαλείων βοήθησης για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα με 3Dεκτύπωση». Η κατασκευή προσαρμόζει διαφορετικά εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να εκτελέσουν καθημερινές εργασίες (γραφή, τροφή, παιχνίδι).

Την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης εκπροσώπησε η Αλεξάνδρα Τσεκούρα, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας 3D2ACTκαι η Αρετή Βουράκη, υπ. Προώθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και project manager του έργου.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπροσώπησε ο Δρ. Πιτικάκης Μάριος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, ο οποίος συντόνισε την δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού για την 3D σχεδίαση & 3D εκτύπωση του έργου 3D2ACT και ήταν ένας από τους κύριους εκπαιδευτές του πενθήμερου σεμιναρίου στην Κύπρο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live