23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Μαρτύρησε στα χέρια του – Βρέθηκε γυμνή και χτυπημένη σε όλο της το σώμα

Ημερομηνία:

Σε άθλια κατάσταση, σχεδόν χωρίς σφυγμό, γυμνή και χτυπημένη σε όλο της το σώμα, βρήκαν την 56χρονη γυναίκα που υπέστη ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Φαιστού και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. “Μαρτύρησε στα χέρια του”, λένε όσοι βρέθηκαν τις πρώτες στιγμές στο σπίτι του ζευγαριού, σε χωριό του Ηρακλείου. Ο 62χρονος είχε αφήσει ανοιχτό το υγραέριο και οι αναφορές λένε ότι “το σώμα της γυναίκας είχε κυριολεκτικά ποτίσει από αυτό”. 

Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για  απόπειρα ανρθωποκτονίας εκ προθέσεως, σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης, με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία κατ εξαξολούθηση.

Ο 62χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια την Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες 

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σοκάρουν και παραπέμπουν σε απόπειρα γυναικοκτονίας, που αποφεύχθηκε κυριολεκτικά για λίγα λεπτά από τους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν άμεσα αφού έλαβαν τη σχετική κλήση. Το ζευγάρι κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα ωστόσο μένουν χρόνια τώρα στο χωριό του Ηρακλείου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι φτάνοντας οι αστυνομικοί στο σπίτι, αντίκρισαν τη γυναίκα πεσμένη στο έδαφος, δίπλα της τη φιάλη υγραερίου ενώ ο 62χρονος βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σχεδόν… αμέριμνος.

σδ

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι την έσυρε έως το μπάνιο για να την συνεφέρει ενώ ισχυρίστηκε ότι ίσως να πήρε και κάποια “χαπάκια” για να κοιμηθεί. Από τις έως τώρα καταθέσεις ο 62χρονος περιγράφεται ως ένας οξύθυμος άνθρωπος που καυγάδιζε συχνά με όλους.

Τα δύο παιδιά του ζευγαριού που μένουν στη Γερμανία ήταν αυτά που κινητοποίησαν τις αρχές 

Είχαν μέρες να μιλήσουν στη μητέρα τους τα δύο παιδιά του ζευγαριού που μένουν στη Γερμανία, καθώς ενώ ζητούσαν να μιλήσουν μαζί της ο πατέρας τους έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να βγαίνει εκείνη στο τηλέφωνο.

Ο γιος της οικογένειας, θορυβήθηκε και κάλεσε το 112 λέγοντας μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες – πιστεύω ότι ο πατέρας μου σκότωσε τη μάνα μου”.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση και σωτήρια για την 56χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όπως είπε στο Cretalive, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης. 

Η 56χρονη γυναίκα βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει ούτε στους γιατρούς. 

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...