Κρήτη: “Μπλόκο” σε δεκάδες διαγωνισμούς δημοσίων έργων!

Κανένα σχόλιο

Στον “αέρα” είναι δεκάδες διαγωνισμοί έργων που έχουν δημοπρατηθεί από 2-1-23, καθώς με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου, δεν έχει προχωρήσει η παράταση βεβαιώσεων εγγραφής στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων.

Αυτό επισημαίνει με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών ξεκαθαρίζοντας ότι «καμία διαγωνιστική διαδικασία δεν μπορεί να διενεργηθεί υπό την ανασφάλεια που δημιουργεί η σημερινή συγκυρία».

Όπως προκύπτει καμία εγγραφή στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων δεν είναι σε ισχύ, εφόσον δεν υπάρχει καμία μέριμνα εκ μέρους του Υπουργείου για να επιμηκύνει την παράταση των βεβαιώσεων εγγραφής, μετά την 31.12.2022.

"Sponsored links"

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που βγαίνουν στον αέρα συνεχώς νέες δημοπρασίες οι οποίες αναρτώνται στη Διαύγεια, οι οποίες κυριολεκτικά εξελίσσονται στην κόψη του ξυραφιού, αφού με μια απλή ένσταση μπλοκάρουν.

Όπως επισημαίνει ξεκαθαρίζει το στέλεχος του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Τεχνικών Εταιρειών κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι διττό. Από τη μια πλευρά υπάρχει η παράμετρος που αφορά στο γεγονός ότι το υπουργείο δεν φρόντισε να διασφαλίσει ως όφειλε να παραταθεί η ισχύς των βεβαιώσεων εγγραφής στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων μετά την 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Όμως την ίδια στιγμή υπάρχει μια κρίσιμη ακόμα παράμετρος που αφορά στο γεγονός ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 71/2019 που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την εναρμόνιση των Μητρώων συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφώς επιστημονικών υπηρεσιών, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, έχει εγγράφως ξεκαθαρίσει ότι «καμία διαγωνιστική διαδικασία τις επόμενες ημέρες δεν μπορεί να διενεργηθεί υπό την ανασφάλεια που δημιουργεί η σημερινή συγκυρία».

Στο πλαίσιο αυτό ζητείτε, «να δοθεί άμεση λύση προκειμένου οι διαγωνιστικές διαδικασίες που έχουν προγραμματιστεί και για τις οποίες οι εργοληπτικές εταιρείες έχουν προετοιμαστεί να υλοποιηθούν με τον μέγιστο ανταγωνισμό και να μην οδηγηθούμε σε ακύρωσή τους».

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live