Κρήτη: “Σιγή ιχθύος” από τις γυναίκες – θύματα βίας

Κανένα σχόλιο

Για την κακοποίηση των γυναικών- με την αφορμή την καταδίκη του 38χρονου συζυγοκτόνου από τη Σητεία – μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη, ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιώργος Παπακωνσταντής.

Ο κ. Παπακωνσταντής ανέφερε ότι δυστυχώς δεν μειώνονται τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα το 50% των περιπτώσεων αφορά γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας από τον σύντροφο, τον αδελφό ή τον πατέρα τους. Αυτοί δε, που ασκούν βία, προέρχονται απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και μορφωτικά επίπεδα. Είναι πολύ δύσκολο – είπε – η γυναίκα να εκφραστεί, καθώς τα κοινωνικά στερεότυπα και το σύστημα υπόταξης της γυναικείας φύσης “καλά κρατούν”.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει μια αργή εξέλιξη ως προς την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας , ενώ σε ότι αφορά στην Κρήτη και ειδικά στις περιοχές της υπαίθρου το φαινόμενο της άσκηση βίας εναντίον των γυναικών δεν μπορεί να μετρηθεί και δυστυχώς τα θύματα δεν εκφράζονται. Επίσης – σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντή το οικογενειακό περιβάλλον πολλές φορές δρα αρνητικά ως προς την γνωστοποίηση της άσκησης βίας η οποία δεν είναι απαραίτητα μόνο σωματική.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live