18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί τουρίστες μετά την επίθεση – “Ήταν σαν ταινία τρόμου”

Ημερομηνία:

Την άμεση σύλληψη των δραστών της φονικής επίθεσης σε βάρος τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής, ζητά η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός.

“Ήταν σαν ταινία τρόμου. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσο τρομακτικό και εξωπραγματικό ήταν να βλέπεις τη ζωή σου να απειλείται, να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Η αδερφή μου έκλαιγε και προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν δεις ένα μαχαίρι. Προκαλεί σοκ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, όσο οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, μία απλή υπόθεση, η ανταλλαγή στοιχείων μετά από την ελαφρά πρόσκρουση του 4×4 στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις, ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια προσπάθησε να απομακρυνθεί χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Τα θύματα, που έρχονται για τρίτη φορά στην Κρήτη, περιέγραψαν το πως έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την αστυνομία, η οποία τους κάλεσε μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΧΑΝΊΩΝ η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κα Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίζει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ