Κρήτη: Χρηματοδοτείται η αποκατάσταση του κάστρου Φορτέτζα

Κανένα σχόλιο

O Δήμος Ρεθύμνης πλέον έχει την δυνατότητα να αποκαταστήσει τα κτίρια του κάστρου Φορτέτζα, αρκεί να προχωρήσει τις διαδικασίες, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να εντάσσει την χρηματοδότηση ύψους 842 χιλιάδων ευρώ στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη του έργου «Μελέτη αποκατάστασης κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου κάστρου Φορτέτζας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 841.758,14€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο αφορά στην εκπόνηση μελετών ωρίμανσης για την αποκατάσταση των κτιρίων του κάστρου Φορτέτζα στην πόλη του Ρεθύμνου. Περιλαμβάνει την μελέτη αποκατάστασης κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου στο κάστρο της Φορτέτζας. Τα κτίρια που θα μελετηθούν είναι:

"Sponsored links"

1. Το κτίριο του πολεμικού

2. Το κτίριο των Φυλακών του Ρέκτορα

3. Το κτίριο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν

4. Το Επισκοπικό Μέγαρο

5. Οι Αποθήκες Βόρειας πυλίδας Νότιου θόλου

6. Οι Αποθήκες Βόρειας πυλίδας ΒΔ θόλου

7. Η Πυριτιδαποθήκη

Οι μελέτες θα ανατεθούν από τη Δ/ση τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live