30.5 C
Chania
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026

Κρητική πρεμιέρα για τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» του Μποστ – Στα Χανιά η έναρξη της μεγάλης περιοδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Ημερομηνία:

Στα Χανιά πραγματοποιείται η κρητική πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, με δύο παραστάσεις στις 8 και 9 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας μεγάλης πανελλαδικής περιοδείας που θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η συνέντευξη Τύπου για την παράσταση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Σοφίας Μαλανδράκη, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Νικορέστη Χανιωτάκη καθώς και των πρωταγωνιστών της παραγωγής. Η νέα παραγωγή υλοποιείται σε συνεργασία με τη GR Entertainment World LTD και αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σημαντικό δείγμα της δημιουργικής πορείας και της εξωστρέφειας του Θεάτρου.

Πρόκειται για μια ανατρεπτική προσέγγιση του εμβληματικού έργου του Μποστ, που μέσα από τον καυστικό λόγο, τον σουρεαλισμό και το ιδιαίτερο χιούμορ του δημιουργού σατιρίζει διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης, ενώ την πρωτότυπη μουσική, η οποία εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από τους ίδιους τους ηθοποιούς, συνέθεσε ο Γιώργος Ανδρέου.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε τη νέα παραγωγή ως μία ακόμη σημαντική καλλιτεχνική στιγμή για το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, επισημαίνοντας ότι το Θέατρο αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν περιορίζεται στη φιλοξενία σημαντικών παραστάσεων, αλλά παράγει πλέον υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο με πανελλαδική εμβέλεια. «Σήμερα και αύριο, στα Χανιά, παρουσιάζεται η κρητική πρεμιέρα μιας εξαιρετικής παραγωγής, με σπουδαίους συντελεστές, που προσφέρει στο κοινό θέατρο υψηλού επιπέδου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μέσα από τη διαρκή συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, των Δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης αποδεικνύεται ότι η Κρήτη μπορεί να παράγει σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα.

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Σοφία Μαλανδράκη σημείωσε ότι η παράσταση ξεκινά την πορεία της από τα Χανιά, πριν ακολουθήσει περιοδεία σε ολόκληρο το νησί και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Όπως τόνισε, η εξωστρέφεια που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης αποτελεί αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας με τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης, δίνοντας τη δυνατότητα στο μοναδικό περιφερειακό ΔΗΠΕΘΕ της χώρας να παρουσιάζει παραγωγές υψηλού επιπέδου σε πανελλαδικό κοινό.

Από την πλευρά του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νικορέστης Χανιωτάκης αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της παράστασης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια παραγωγή που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, συνδυάζοντας το γέλιο, τη συγκίνηση και τη δύναμη του θεάτρου. Ευχαρίστησε τους συντελεστές για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η παράσταση θα αγκαλιαστεί από το κοινό σε κάθε σταθμό της περιοδείας.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης οι πρωταγωνιστές της παράστασης Υρώ Μανέ, Άκης Σακελλαρίου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιάννης Δρακόπουλος και Γιάννης Ζουγανέλης, οι οποίοι μίλησαν για τη μοναδική εμπειρία της συνεργασίας τους στο έργο του Μποστ και κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, ζωντανή μουσική και ανατρεπτικές ερμηνείες.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την κόκκινη κάρτα που δεν έδειξε στην Άγκυρα ο Τραμπ

Του Απόστολου ΛουλουδάκηΗ σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα...

Ντόρα Μπακογιάννη: Ατυχίες

Γράφει ο Γιώργος ΛακόπουλοςΟι Νεοδημοκράτες επιβράβευσαν την υποψηφιότητα Σαμαρά και...