28.8 C
Chania
Saturday, June 22, 2024

Κρητικοί κτηνοτρόφοι ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους ορεινούς όγκους της περιοχής τους, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, είναι οι κτηνοτρόφοι του Αμαρίου.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Ο  Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αμαρίου, μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης για διαβούλευση του συνολικού σχεδιασμού και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Κρήτη των εταιριών ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ΕΛΙΚΑ ΑΕ., με την παρούσα επιστολή – διαμαρτυρία εκφράζει  την πλήρη και  κατηγορηματική αντίθεση των μελών του στην εγκατάσταση των εν λόγω αιολικών πάρκων.

Ο κτηνοτροφικός σύλλογος,  οι κάτοικοι του Αμαρίου  η δημοτική αρχή του Αμαρίου, μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής, θα υπερασπιστούμε το αυθεντικό τοπίο του Αμαρίου και ολόκληρης της Κρήτης. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε ανέπαφο το μοναδικό ανάγλυφο της περιοχής του Αμαρίου, με κάθε κόστος.  Το τοπίο είναι ο πλούτος που μας έμεινε να επικαλεστούμε, στο Αμάρι αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, για να ξαναδώσουμε αξία στον πρωτογενή τομέα και στο κτηνοτροφικό προιόν.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να προκαλέσει την μόνιμη αλλοίωση και υποβάθμιση της περιοχής μας και μοναδικός σκοπός μας από εδώ και στο εξής είναι να είμαστε αυτοί που θα αποφασίζουμε για το μέλλον μας και για τη χρήση της  γης των προγόνων μας.

Δεν θα αναφερθούμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ανεμογεννητριών και των πυλώνων, αυτά τα έχουν περιγράψει αναλυτικά οι ίδιες οι εταιρείες και μπορεί οποιοσδήποτε να καταλάβει το μέγεθος των κατασκευών, κατά συνέπεια το μέγεθος της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος που σχεδιάζουν.

Είμαστε στο πλευρό όλων των φορέων, των συλλόγων, των οργανώσεων, των Δήμων και της Περιφέρειας προκειμένου να ασκήσουμε πίεση στην κεντρική εξουσία, για να καταλάβουν ότι πρέπει να ματαιωθούν τα καταστροφικά σχέδια που προτείνονται.

Καλούμε  την Επιτροπή Περιβάλλοντος και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να απορρίψουν αυτή την απαράδεκτη μελέτη και να διασώσουν το φυσικό και πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής του Αμαρίου  και ολόκληρης  της Κρήτης !

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η 3η γιορτή αθλητισμού στη Γαύδο

Με την λαμπαδηδρομία και το άναμμα της φλόγας στο πέτρινο θεατράκι...

Άφαντος παρά τις έρευνες ο 89χρονος που χάθηκε αναζητώντας τον φίλο του στα Χανιά

Ο  συνταξιούχος Μανώλης Κουτζόγλου από τα Χανιά, πήρε το λεωφορείο...