16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κ. Μανιουδάκης προς Ναυτικό Μουσείο Κρήτης: Καταργείται το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Μνημειακό Συγκρότημα και αποδίδεται τιμές στο νεκροταφείο των κατακτητών. Γιατί;

Ημερομηνία:

Με επιστολή του προς το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης ο Αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κ. Κ. Μανιουδάκης και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και Αντιπροεδρος της Επιτροπής προώθησης του Μνημειακού Συγκροτήματος  αναφέρεται στο Διασυμμαχικό Μνημειακό Συγκρότημα Μάχης της Κρητης στον Γαλατά το οποιο έχει εγκαταλειφθεί χαρακτηρίζοντας αυτή την πραγματικοτητα άκρως ταπεινωτική.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

1.- Οι προκάτοχοί σας παρέδωσαν την έκθεση της ΜτΚ την οποία δημιούργησαν και ανέπτυξαν για να την παραδώσουν στο μελλοντικό μουσείο της ΜτΚ . Ξεχωρίζει η ενότητα του Δ.Μ.Σ. το οποίο θεμελίωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1991.

2.- Σε λίγες ημέρες , εορτάζοντας την 80η επέτειο, θα επαρθούν σε επίσημη εκδήλωση δίπλα στο μουσείο μας, οι 4 σημαίες των συμμαχικών κρατών και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη επίσκεψη των συμμετεχόντων εκπροσώπων στην έκθεση. Έτσι για μία ακόμα φορά θα κληθείτε να απαντήσετε κατά την ξενάγηση  στο ερώτημα: « Ποία η σημερινή κατάσταση και  Ποία η προοπτική του Δ.Μ.Σ.».

3.- Σας διαβιβάζω σχετικό δημοσίευμα για μία απάντηση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μεν, ΑΚΡΩΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ δε.

4.Επανερχόμενος επί προτάσεών μου κατά τη τελευταία Γ.Σ., σας καλώ σε συστράτευση για να αποτινάξομε αυτή την αβάσταχτη εθνική ταπείνωση.

Σημειωνουμε ότι μεταξύ αλλων στο δημοσίευμα το οποίο διαβίβασε ο κ. Μανιουδάκης αναφερόταν για την κατάσταση στον Μνημειακο Χωρο ότι:

Οι σημαίες δεν θα σηκωθούν (οι ιστοί έχουν κλαπεί). Η ιερή φλόγα δεν θα ανάψει (η μπρούτζινη βάση έχει κλαπεί αλλά και πού να ανάψει όταν ο χώρος του παρεκκλησίου από κάτω διατηρείται ως στάνη προβάτων.) Οι Αρχές μας και οι εκπρόσωποι των συμμαχικών κρατών δεν θα αποδώσουν τιμές (οι μνημειακές πλάκες των συμμάχων μας με τις τιμητικές επιγραφές  είναι σπασμένες και προκλητικά διεσπαρμένες) . Οι επισκέψεις είναι ανύπαρκτες πλέον γιατί ποιός θα ανεχθεί τέτοια άθλια και ταπεινωτική εικόνα με χυδαία και ασεβή γραφήματα σε όλους τους χώρους του Μνημειακού , Μουσειακού και Συνεδριακού κέντρου.

Εάν η Περιφέρεια θεωρεί ότι εκπληρώνει στοιχειωδώς την εθνική μας υποχρέωση καταργώντας με αυτό τον τρόπο από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δ.Μ.Σ. αλλά διατηρώντας την εκπροσώπηση των τοπικών αρχών μας να αποδίδουν τιμές στο νεκροταφείο των κατακτητών στο Μάλεμε  , τότε επιτρέψετέ μας να εκφράσομε τη βαθύτατη λύπη μας.

Ολόκληρο το δημοσίευμα μπορειτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...