15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Λαβρόφ: «Ανώνυμοι αξιωματούχοι» στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Πούτιν

Ημερομηνία:

Οι δηλώσεις που έγιναν από «ανώνυμους αξιωματούχους του Πενταγώνου» για «αποκεφαλισμό» στο Κρεμλίνο ουσιαστικά ισοδυναμούν με απειλή για φυσική εξόντωση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ ποπυ μίλησε στο TASS.

«Αυτοί που πάνε πιο μακριά από όλους τους άλλους είναι στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν κάποιοι “ανώνυμοι αξιωματούχοι” από το Πεντάγωνο που στην πραγματικότητα έχουν διατυπώσει απειλές ότι θα πραγματοποιήσουν ένα “αποτελειωτικό χτύπημα” στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια απειλή δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου», διευκρίνισε ο Λαβρόφ.

«Αν κάποιος έχει πραγματικά τέτοιες ιδέες, τότε θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων», προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενώ προειδοποίησε για «επικίνδυμα σήματα» που στέλνει η Δύση για «πυρηνικά χτυπήματα».

«Δεν αναφέρω καν τις υπερβολικές προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε φτάσει στο σημείο να παροτρύνει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ωστόσο, ακούσαμε πολύ χειρότερες δηλώσεις από άλλες ουκρανικές προσωπικότητες» τόνισε και επανέλαβε ότι Ρωσία και ΗΠΑ δεν μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική σχέση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Είναι αντικειμενικά αδύνατο να διατηρήσουμε κανονική επικοινωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δηλώνει ως στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας της χώρα μας», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε ότι η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο οξεία και συνολική».

insider.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...