Λαϊκή συνέλευση για τη δημιουργία κινήματος ενάντια στις πύλες που έχουν σηκώσει οι μοναχοί στη Μονή Γουβερνέτου

Κανένα σχόλιο

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας για τις περιφράξεις της μονής Γουβερνέτου.

Σε σχετικό κείμενο αναφερονται τα εξής για τους λόγους της συνέλευσης:

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη μονή κάνει επιθετικές κινήσεις ώστε να περιφράξει και να ελέγξει την πρόσβαση στο Φαράγγι του Αυλακιού το οποίο καταλήγει στην ομώνυμη παραλία. Σε μια προσπάθεια να καταπατήσει και να

"Sponsored links"

ιδιοποιηθεί το φαράγγι, τις σπηλιές, τον αρχαιολογικό χώρο και την παραλία, ξεκίνησε χτίζοντας μαντρότοιχο γύρω από την αυλή της μονής μέσα από την οποία περνούσε το μονοπάτι για το φαράγγι.

Στην πορεία τοποθέτησε και φυλάκιο κάνοντας ελέγχους για την ευπρέπεια των επισκεπτών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητάει και χρήματα για την είσοδο σε όσους δεν έμοιαζαν με ντόπιους και προφανώς δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται. Τελευταίο κομμάτι της πολεμικής της μονής είναι η

κατασκευή και δεύτερου μαντρότοιχου πάνω στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ έξω από την μονή.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτή η κατασκευή του δεύτερου μαντρότοιχου αποτελεί μια “λογική” απάντηση στις -κατά τα λεγόμενα της μονής- οικογένειες που πηδάνε τον μαντρότοιχο για να πάνε βόλτα στο φαράγγι, αλλά και για να το περιφρουρήσει από τις σατανιστικές τελετές και την χρήση ναρκωτικών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις