15.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αποκορώνου: Προγραφές στο Δήμο Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Μόλις δυο τρεις μέρες μετά την επανεκλογή του, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης  θέλησε να δείξει πώς σχεδιάζει να πολιτευτεί και στην επόμενη θητεία του, αποφασίζοντας τη διακοπή των συμβάσεων συγκεκριμένων συνεργατών και εργαζομένων ορισμένου χρόνου, η θητεία των οποίων έληγε ούτως ή άλλως στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο νόμος ευνοεί τις νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές (υπάρχει αναντιστοιχία εκφρασμένης λαϊκής βούλησης και εκπροσώπησης στα όργανα και το Δημοτικό Συμβούλιο) και δίνει υπερεξουσίες στον κάθε Δήμαρχο, όμως εκεί που κρίνεται τελικά ο κάθε Δήμαρχος είναι με τι κριτήρια, με τι προτεραιότητες και με τι στόχους κάνει χρήση αυτών των εξουσιών. Τι εξυπηρετεί η επαγγελματικά αδικαιολόγητη προγραφή υπαλλήλων την επομένη των εκλογών, και πως ωφελείται ο δημότης από τέτοιες εκδικητικές ενέργειες;

Από μεγαλοστομίες και διακηρύξεις έχουμε χορτάσει, αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε με σοβαρότητα και νηφαλιότητα το πως θέλουμε και πρέπει να πορευτούμε, πέρα από εγωισμούς και αλαζονείες!

Η κοινωνία του Αποκόρωνα είναι μικρή, γνωριζόμαστε και τα πράγματα μαθαίνονται. Είναι γνωστή η «ποιότητα» του καθενός, και οι προεκλογικές μεθοδεύσεις ορισμένων έχουν βγει στη φόρα. Κάποιοι από τους εργαζόμενους που αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο είναι επιστημονικά καταξιωμένοι και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης εντός και εκτός της επαρχίας, είναι έντιμοι και εργατικοί, και υπήρξαν και πάντα διαθέσιμοι και παρόντες όπου και όποτε χρειάστηκε, ακόμη και πέραν των τυπικών τους υποχρεώσεων. Συνέπεια των παραπάνω, φαίνεται πως η απομάκρυνσή τους σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία του κ. Δημάρχου, και το πως αυτός αποτίμησε την υποστήριξή τους στο πρόσωπο και την παράταξή του.

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και ανήθικη στάση, όπως και κάθε άλλη εξωθεσμική παρέμβαση που σχετίζεται με ιδιοτελή κίνητρα ή προέρχεται ενδεχομένως από άτομα που κυκλοφορούν σε πολιτικά γραφεία, όπως και αυταρχισμούς, εκφοβισμούς και απόπειρες ποδηγέτησης του προσωπικού του Δήμου.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εξελιχθεί ο Δήμος σε «προνόμιο» μιας ομάδας ευνοούμενων.

Με τη γνωστοποίηση της παρούσας, τον λόγο έχει πλέον το αντίστοιχο σωματείο εργαζομένων στους Δήμους, αλλά και το υπερκείμενο σωματείο, για τα περαιτέρω.

Επίσης, όταν ένας «ηγέτης» παίρνει μια απόφαση, καλό θα είναι να έχει και το θάρρος και την αξιοπρέπεια να την ανακοινώνει ο ίδιος!

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχουμε απογαλακτιστεί από το παρελθόν μας ακόμη!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ