ΜέΡΑ25: «Ασύδοτοι κρατικοδίαιτοι εισοδηματίες ολιγάρχες παίζουν με τις τιμές σα να ήταν καφενείο ηλεκτρονικό δικό τους»

Κανένα σχόλιο

Παρέμβαση, με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) πραγματοποίησαν μέλη του ΜέΡΑ25 και της νεολαίας του κόμματος με την παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Κόψτε τα κέρδη των ολιγαρχών, όχι το ρεύμα πολλών» ήταν το βασικό αίτημα μαζί με την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και την κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος γονατίζουν την ελληνική κοινωνία, μια ήδη γονατισμένη ελληνική κοινωνία το να έχουμε μια Αρχή η οποία λέγεται Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι εμπαιγμός για τον ελληνικό λαό. Οι μόνοι που ρυθμίζουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτή τη χώρα πλέον, δυστυχώς μετά από αυτά που έχουν εισάγει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι ένα καρτέλ στυγνών, ασύδοτων, κρατικοδίαιτων εισοδηματιών. Οι ιδιώτες οι οποίοι λειτουργούν ως καρτέλ, αυτοί είναι υπεύθυνοι για το γεγονός του ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σχεδόν στην Ευρώπη, αν είναι δυνατόν, η φτωχοποιημένη Ελλάδα.

"Sponsored links"

Γιατί; Γιατί η τιμή του ρεύματος αυξάνει πολύ πιο γρήγορα από ότι το κόστος της παραγωγής του ρεύματος. Γιατί; Γιατί δε ρυθμίζει το κράτος, δεν υπάρχει πραγματική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπάρχουν μόνο ασύδοτοι κρατικοδίαιτοι εισοδηματίες ολιγάρχες οι οποίοι παίζουν με τις τιμές σα να ήταν καφενείο ηλεκτρονικό δικό τους.

Κατάργηση λοιπόν του χρηματιστηρίου ενέργειας αν είναι να μιλάμε για πραγματική ενίσχυση και της πραγματικής επιχειρηματικότητας η οποία καταστρέφεται αυτή τη στιγμή με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο δεν μασάμε τα λόγια μας δεν λαϊκίζουμε. Τι λέμε; Καμία επιδότηση για την ηλεκτρική ενέργεια. Γιατί να επιδοτείται το καρτέλ; Κατάργηση του καρτέλ, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας έτσι ώστε να έχουμε ένα ορθολογικό τρόπο παραγωγής διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτή τη χώρα».

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ΡΑΕ, τα μέλη του ΜέΡΑ25 κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Ερμού όπου ενημέρωναν τον κόσμο και τα καταστήματα για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live