ΜέΡΑ25 Κρήτης: Ένας μήνας εμπαιγμού μετά τις πλημμύρες κούφιες υποσχέσεις και κοροϊδία σε Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο και Σητεία

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης σχετικά με τη συμπλήρωση ενός μήνα από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου σε Αγία Πελαγία και Σητεία και για την απουσία μέχρι σήμερα οποιασδήποτε αποζημίωσης στους πληγέντες, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν:

Ένας μήνας εμπαιγμού μετά τις πλημμύρες

Κούφιες υποσχέσεις και κοροϊδία σε Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο και Σητεία

"Sponsored links"

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου στην Αγία Πελαγία, στο Παλαιόκαστρο και στη Σητεία. Εκτός από τον τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων, ο απολογισμός ήταν σκληρός για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών. Ειδικά στη Σητεία, η πόλη αγωνίζεται ακόμα για να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς καθώς πλημμύρισε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού πλήττοντας καίρια σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι δύο υπουργοί που βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές (Πέτσας – Τριαντόπουλος) υποσχέθηκαν «άμεση καταβολή 6.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και την  αντικατάσταση οικοσκευής». Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ παρόλο που από τους δήμους έχουν υποβληθεί αναλυτικές λίστες των πληγέντων κατοίκων.

Για τους επαγγελματίες, ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση ανακοινώνει πανηγυρικά πως αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτες καταβολές μέσω της πλατφόρμας «arogi» αλλά μόνο για τις 176 που πρόλαβαν να υποβάλλουν δικαιολογητικά όσο έμεινε ανοιχτή η πλατφόρμα. Ακόμα περίπου 300 επιχειρήσεις δεν έχουν προλάβει καν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά αφού τους ζητείται να προσκομίσουν τιμολόγια αγοράς του εξοπλισμού που καταστράφηκε, ακόμα και αν αυτός είχε αγοραστεί πριν από 20 χρόνια…

Τέλος, παρά τις εκκλήσεις, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αποζημίωση εκατοντάδων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που καταστράφηκαν και δεν ήταν ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές.

Ο εμπαιγμός δεν έχει όριο. Φαίνεται πως ο χρόνος μετρά διαφορετικά για τα κυβερνητικά στελέχη. Την ώρα που η «Μητσοτάκης Α.Ε.» δαπανά εκατομμύρια σε παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, σε παράλογους εξοπλισμούς και σε απευθείας αναθέσεις, οι πολίτες που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας βιώνουν την εγκατάλειψη και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Οι Οργανώσεις Κρήτης του ΜέΡΑ25 στέκονται δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών του νομού Ηρακλείου και της Σητείας ζητώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις με απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών. Φτάνει πια ο εμπαιγμός.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live