ΜέΡΑ25: «Όργιο καταστολής και συλλήψεων στα Προσφυγικά από την κυβέρνηση»

Κανένα σχόλιο

Με νεότερη ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 αναφέρεται στα χθεσινά γεγονότα στα Προσφυγικά, το όργιο αναίτιων προσαγωγών και συλλήψεων από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. και ζητά την άμεση απελευθέρωση και την παύση κάθε είδους δίωξης απέναντι στα θύματα της αστυνομικής καταστολής.

Σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για το όργιο καταστολής και συλλήψεων στα Προσφυγικά. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το κύμα αλληλεγγύης μετά την προσπάθεια έξωσης από την ΕΛ.ΑΣ. και τον με υπερβάλλοντα ζήλο δικαστικό επιμελητή του “κορακιού”, θορύβησε το αυταρχικό, “Επιτελικό Παρακράτος” της Μητσοτάκης Α.Ε. που προσπάθησε να ανταπαντήσει με βίαιη κατασταλτική επίθεση και πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων στα Προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει στην ανακοίνωση του και το περιστατικό που καταγγέλθηκε χθες στο TPP με την αναίτια προσαγωγή αλληλέγγυας σε εμφανή εγκυμοσύνη, «Τέτοιο ήταν το μένος των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που από την βίαιη οργή τους δεν γλίτωσε ούτε μία έγκυος γυναίκα την οποία κακομεταχειρίστηκαν με κάθε τρόπο, όπως καταγγέλλεται, ούτε όμως και οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι που όχι μόνο παρεμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά υπήρξαν και προσαγωγές και συλλήψεις και σε βάρος τους».

"Sponsored links"

Στο τέλος της ανακοίνωσης του, το ΜέΡΑ25 ζητά «την άμεση απελευθέρωση όλων των παρανόμων προσαχθέντων και συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης, από αυτές που ξέρει να φορτώνει το αυταρχικό, ανελεύθερο, αντιδημοκρατικό και κατασταλτικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη και η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Θεοδωρικάκου, στα δεκάδες άτομα που έπεσαν χθες θύμα του πογκρόμ των μαινόμενων ματατζήδων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση εκδικείται το κύμα αλληλεγγύης με όργιο καταστολής και συλλήψεων στα Προσφυγικά

Φαίνεται πως το κύμα αλληλεγγύης μετά την προσπάθεια έξωσης από την ΕΛ.ΑΣ. και τον με υπερβάλλοντα ζήλο δικαστικό επιμελητή του “κορακιού”, θορύβησε το αυταρχικό, “Επιτελικό Παρακράτος” της Μητσοτάκης Α.Ε. που προσπάθησε να ανταπαντήσει με βίαιη κατασταλτική επίθεση και πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων στα Προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τέτοιο ήταν το μένος των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που από την βίαιη οργή τους δεν γλίτωσε ούτε μία έγκυος γυναίκα την οποία κακομεταχειρίστηκαν με κάθε τρόπο, όπως καταγγέλλεται, ούτε όμως και οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι που όχι μόνο παρεμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά υπήρξαν και προσαγωγές και συλλήψεις και σε βάρος τους. Τόση “δημοκρατία” από τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Μητσοτάκη.

Είναι προφανές πως αυτό το ανελεύθερο, αυταρχικό καθεστώς του επιτελικού παρακράτους των υποκλοπών και των κλοπών, της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, νιώθει να τρίζει μετά από όλα όσα συμβαίνουν και με την κοινωνική οργή διαρκώς να διογκώνεται και πλέον εντείνει τις αθρόες συλλήψεις για να τρομοκρατήσει όσους αντιδρούν και αντιστέκονται. Εξ’ ου και και οι δεκάδες προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις από χθες το βράδυ στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των παρανόμων προσαχθέντων και συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης, από αυτές που ξέρει να φορτώνει το αυταρχικό, ανελεύθερο, αντιδημοκρατικό και κατασταλτικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη και η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Θεοδωρικάκου, στα δεκάδες άτομα που έπεσαν χθες θύμα του πογκρόμ των μαινόμενων ματατζήδων. Καλούμε την κοινωνία, τον νομικό και δημοκρατικό κόσμο, να δημιουργήσει ένα ανάχωμα απέναντι σε όλη αυτή την αυταρχική κατρακύλα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

 

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live