21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Μέχρι το τέλος του 2016, λαϊκό υπνωτήριο για τους άστεγους στα Χανιά – Τι δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Χανίων

Ημερομηνία:

“Ψάχνουμε μια λύση ρεαλιστική και άμεση”. Αυτό είπε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που επί δημαρχίας του ένα χρόνιο αίτημα πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων για τη δημιουργία λαϊκού υπνωτηρίου για τους άστεγους, φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα.

Όπως είπε, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία δομής σε τμήμα του κτιρίου της Φιλαρμονικής στο Κουμ Καπί ο οποίος με την κατάλληλη διαμόρφωση θα λειτουργήσει ως  λαϊκό υπνωτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, οι άλλες λύσεις που αναζητούσε ο δήμος, όπως χώροι του Παλιού Ψυχιατρείου, δεν προχωρούσαν για γραφειοκρατικούς λόγους. Όσον αφορά τη μίσθωση χώρου οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Όπως είπε ο κ. Βάμβουκας, επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι το ζήτημα να έχει λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

“Είμαστε τώρα σε μία διαδικασία που όλα προχωράνε”, είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο κ. Βάμβουκας είπε ότι το θέμα των άστεγων δε λύνεται απλά με ένα λαϊκό υπνωτήριο και για μια αντιμετώπιση του φαινομένου χρειάζεται η ενεργοποίηση και μιας σειράς άλλων κρατικών υπηρεσιών.

Είπε πιο αναλυτικά:

“Μη νομίζουνε κάποιοι ότι το θέμα των αστέγων είναι μόνο θέμα δήμου. Ο Δήμος Χανίων έχει συμβάλλει όσο κανείς στο θέμα των αστέγων. 15 ανθρώπους τους έχουμε από το 2014 και ουσιαστικά όλοι έχουν επανενταχθεί στην κοινωνία σε δικό μας πρόγραμμα. Έχουμε φιλοξενήσει κατά καιρούς στο Γηροκομείο πολλούς. Όμως δε μπορούμε και σε αυτή τη δομή που θα δημιουργήσουμε τώρα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε μέσα τοξικοεξαρτώμενους, ασθενείς και άλλους ανθρώπους που θέλουν ειδική μεταχείριση. Εκεί πρέπει να μπούνε άλλες κρατικές υπηρεσίες να κάνουνε δουλειά.

Νομίζουνε κάποιοι ότι επειδή ο δήμος θα κάνει μια δομή όλα θα λυθούν. Εγώ σας λέω και όλοι οι άστεγοι να χωράνε στη δομή και να περισσεύουν και 20 θέσεις και άλλοι θα υπάρχουν στο δρόμο. Και θα σας πω κι ένα περιστατικό. Πήγε ένας άνθρωπος στο Γηροκομείο και έγιναν όλοι άνω κάτω μέχρι να μπορέσει να μείνει. Και την επόμενη ο άνθρωπος έφυγε γιατί, λέει, ότι είδε μια ενόραση. Καταλαβαίνετε; Είναι άνθρωποι που θέλουν μια ψυχολογική υποστήριξη, ιατρική φροντίδα. Δε μπορεί ένα υπνωτήριο να λύσει αυτά τα θέματα. Και εδώ πέρα υπάρχει μια πολύ μεγάλη σπέκουλα.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...