15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μήνυση Φουρθιώτη σε Πολάκη και Βαξεβάνη – Νέα καταγγελία Πολάκη για παράνομες αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Οι Παύλος Πολάκης και Κώστας Βαξεβάνης γνωστοποίησαν πως τους ασκήθηκε μήνυση από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, για το γνωστό θέμα με τη φύλαξη του τελευταίου από αστυνομικούς.

Την αυτόφωρη σύλληψη ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ζητά ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, καθώς επίσης και προανακριτική εις βάρος του.

Ο λόγος είναι, ο σχολιασμός που έκανε ο πρώην Υπουργός για την φύλαξη της οποίας τυγχάνει ο Μένιος Φουρθιώτης από 14 αστυνομικούς καθώς επίσης και από θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

Ο παρουσιαστής άσκησε μήνυση επίσης και κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και πολλούς αστυνομικούς που αποκάλυψαν την φύλαξή του.

Ο Παύλος Πολάκης μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ανέφερε…

«Μόλις με ενημέρωσαν πως ο Φουρθιωτης (ο μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου παιδιά, ο μαϊντανός του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου παιδιά) ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για την αποκάλυψη του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ γεγονότος της φύλαξης του από 14 αστυνομικούς και της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ από την αστυνομία, ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για τις μετακινήσεις του, που διάλεξε ο ίδιος!!!!!

Ζητάει μάλιστα αυτόφωρη σύλληψη και προανακριτική για μενα».

Η ανάρτηση και του Κώστα Βαξεβάνη…

Τι λένε συνδικαλιστές της αστυνομίας

Υπενθυμίζουμε ότι ανακοίνωση για την υπόθεση φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, στην οποία τονίζει ότι «εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν «αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου».

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη για τη διάθεση 7 περιπολικών και 14 αστυνομικών για την προστασία του Μ. Φουρθιώτη έκανε με ανάρτηση του στο Facebook, την περασμένη Τρίτη, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Χρήστος Τσεμπέρης δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα. Η αστυνομία είχε απαντήσει με μια λιτή ανακοίνωση ισχυριζόμενη ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ξενάγηση για να επιλέξει από τις θωρακισμένες λιμουζίνες

"google ad"

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Στα στοιχεία της υπόθεσης έρχεται να προστεθεί και το ρεπορτάζ του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος αναφέρει σε δημοσίευμα στο bloko.gr, πως από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ έγιναν τουλάχιστον δύο ξεναγήσεις του Μ. Φουρθιώτη στη μάντρα με τις θωρακισμένες λιμουζίνες της αστυνομίας για να επιλέξει αυτή που του «ταιριάζει». Πάντως ο Φουρθιώτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν ικανοποιήθηκε από όσα είδε και φέρεται να σημείωνε πως επιθυμούσε μια θωρακισμένη Mercedes, όπως αυτή που χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον φέρεται να προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να οδηγεί ο ίδιος, ζητώντας και αστυνομικό συνοδό ασφαλείας για να οδηγεί το διατιθέμενο αυτοκίνητο. Όλα τα αιτήματα όπως σημειώνεται, έχουν γίνει αποδεκτά, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου της διάθεσης ως μόνιμης προσωπικής ασφάλειας – συνοδείας τεσσάρων αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΒΑ Αττικής:

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη “διάθεση” αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου.  Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού».

Καταγγελία Πολάκη για παράνομες αποζημιώσεις

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του από τον Μένιο Φουρθώτη για την υπόθεση με τους 14 αστυνομικούς που του διαθέτει η αστυνομία για τη φύλαξή του, σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε -σε μορφή ερώτησης- πως ο παρουσιαστής μπήκε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και πως πληρώθηκε από 60.000 ευρώ το μήνα, καθώς ψευδώς δήλωσε πως λάμβανε πολύ υψηλούς μισθούς.

Ο Παύλος Πολάκης επισήμανε δε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας το Νοέμβριο του 2020 αντελήφθησαν την υπόθεση και κατόπιν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πέρασε διάταξη «κόβοντας» την δυνατότητα να δηλώνει κανείς τέτοια υψηλά ποσά.

Ο βουλευτής κατήγγειλε δε πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε δηλώσει και άλλες 5-6 εικονικές εταιρείες με φίλους και κολλητούς του που έπαιρνων και αυτοί τα ίδια ποσά.

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ: Τελικά δεν είσαι μόνο ένα τηλεοπτικό σκουπίδι αλλά και ένα απερίγραπτο ΛΑΜΟΓΙΟ όπως με πληροφορούν από…

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, March 31, 2021

Οι κομπίνες με τις πλασματικές δηλώσεις

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2020 αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας είχαν εντοπίσει δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα «Συν – Εργασία». Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπιστεί δηλώσεις με ονομαστικούς μισθούς ακόμη και της τάξεως των 60.000 ή και των 80.000 ευρώ. Στόχος των επιτήδειων ήταν προφανώς να εισπράξουν υψηλές επιδοτήσεις.

Το πρόγραμμα επιδοτούσε το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας προώθησε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία μπήκε ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού (6.500 ευρώ) που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία.

Τα υμνητικά δημοσιεύματα για την Γενική Γραμματέα του Υπ. Εργασίας

Στο μεταξύ η εφημερίδα «Αποκαλυτικά» δείχνει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της ιδιαίτερη προτίμηση στην Άννα Στρατινάκη, που προΐσταται των αρμόδιων υπηρεσιών για το Συν-Εργασία.

Χαρακτηριστικά είναι το ότι, όπως ανέδειξε το e-tetradio.gr, στα τέσσερα πρώτα φύλλα της εφημερίδας του Φουρθώτη υπάρχουν αντίστοιχα υμνητικά δημοσιεύματα για την Γενική Γραμματέα.

στρατινάκη αποκαλυπτικά

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ