22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μαζί με τον Σήφη τον κροκόδειλο θα κολυμπήσουν για τον σταυρό στο Φράγμα Ποταμών

Ημερομηνία:

Ατρόμητοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Φράγματος των Ποταμών, οι οποίοι φαίνεται ότι πλέον έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την παρουσία του Σήφη του κροκόδειλου στην περιοχή τους ώστε να σκέφονται σοβαρά το ενδεχόμενο να βουτήξουν για τον Σταυρό στην εορτή των Θεοφανίων.

«Θα γίνει η τελετή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πέσω πρώτος να πιάσω τον σταυρό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο Έθνος ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παντάνασσας.

«Όλοι θα πάμε στο Φράγμα για την τελετή. Ο “Σήφης” φαίνεται ακίνδυνος για τους ανθρώπους. Τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα έξω από το φράγμα και όταν αντιλήφθεί ανθρώπους φεύγει τρομαγμένος στο νερό. Τον έχουν αγριέψει από το κυνήγι που του κάνουν για να τον πιάσουν» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Παντάνασσας Αλέξης Ιερωνυμάκης.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να ληφθεί μέριμνα ώστε ο Σήφης να μείνει στην περιοχή σε ελεγχόμενο χώρο καθώς τις ημέρες των εορτών πολλοί είναι οι επισκέπτες που θέλουν τον δούν από κοντά.

Σημειώνεται ότι μολονότι ο Σήφης προτιμά τις πάπιες, οι Κρητικοί ως καλοί «οικοδεσπότες» σκέφτονται να του κάνουν το… χριστουγεννιάτικο τραπέζι προσφέροντας του ένα κρητικό γουρουνόπουλο.

Είθε ο θεός να φωτίσει τον Σήφη να μη τους φάει ανήμερα των Φωτών…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ