19.8 C
Chania
Tuesday, November 28, 2023

Μαθήματα προετοιμασίας για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο Χανίων

Ημερομηνία:

Το παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ενημερώνει τους γονείς που επιθυμούν το παιδί τους να εισέλθει στο Μουσικό Σχολείο ότι δίνει τη δυνατότητα για μαθήματα προετοιμασίας.

Αναφέρει σχετικά:

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης των εργαζομένων, η Ένωση Γονέων και εργατικά σωματεία της πόλης έχουν οργανώσει την λειτουργία λαϊκού Φροντιστηρίου. Έχουμε έρθει στο σημείο για πολλούς συνανθρώπους μας, η εκμάθηση μουσικής να είναι πολυτέλεια.

Η δυνατότητα γνωριμίας των παιδιών με την μουσική και η εκπαίδευση τους πάνω σε αυτή να είναι απαγορευτική, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια. Μέσα στη δυστοπική κατάσταση που δημιουργείται, θέλουμε, με γνώμονα την αλληλεγγύη μας να συμβάλουμε στο λαϊκό φροντιστήριο και έτσι το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου συμμετέχει στη δράση αυτή.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο οι εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών που θέλουν να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα δημόσιο σχολείο και η φοίτηση σε αυτό είναι δωρεάν. Δεν είναι απαραίτητο οι μαθητές να γνωρίζουν μουσική για να εισαχθούν σε αυτό, αλλά εξετάζονται μέσα από διάφορα μουσικά παιχνίδια οι βασικές μουσικές δεξιότητες και στοιχειώδεις μουσικές γνώσεις των παιδιών που καλλιεργούνται μέσα από το μάθημα της μουσικής του δημοτικού σχολείου.

Επειδή υπάρχει περίπτωση οι εξετάσεις αυτές να λειτουργούν σαν ανασταλτικός παράγοντας για κάποια παιδιά είτε επειδή δεν παρακολουθούν μαθήματα μουσικής εκτός σχολείου είτε επειδή το μάθημα της μουσικής δεν διδάσκεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία από εξειδικευμένους καθηγητές αυτής της ειδικότητας (με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων) αλλά και όταν διδάσκεται γίνεται μόλις για μία ώρα την εβδομάδα, καλούμε τους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους επιθυμούν την εισαγωγή τους στο σχολείο αυτό να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν μαθήματα προετοιμασίας στο τηλέφωνο τηλέφωνο 6998898380.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης μαθητές από το Ηράκλειο για το υποβρύχιο που κατασκεύασαν

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για την βιωσιμότητα, κατέκτησαν μαθητές...

Συνέντευξη Όλγας Μαλανδράκη: Η Χανιώτισσα Επιστήμονας που “Αγγίζει” τα μυστήρια του ήλιου

Η Δρ.  Όλγα Μαλανδράκη, Ελληνίδα ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος, ειδικός...

Σκέψεις για νέα σημεία Nef Nef στην Κρήτη

Το άνοιγμα νέων σημείων στην Κρήτη εξετάζει η Nef Nef.  Η...