Μαρία και Κλεόμβροτος Αγριμανάκης: Μαζί στην αγάπη, μαζί και στην Αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς ναζί | Φωτό

Κανένα σχόλιο

Οι αγώνες για την ελευθερία θέλουν ανθρώπους αποφασισμένους.

Στη φωτογραφία, η Μαρία και ο Κλεόμβροτος Αγριμανάκης από τον Σέμπρωνα, ένα ζευγάρι στις χαρές και στις λύπες, αλλά και στους αγώνες για την ελευθερία, ποζάρουν με τα λάφυρα, τα γερμανικά όπλα που έπεσαν στα χέρια τους.

Η αποφασιστικότητα του βλέμματός τους αν μη τι άλλο αποτυπώνει αυτό που ακολούθησε, με τη μακροχρόνια αντίσταση στην Κρήτη, μετά το τέλος της Μάχης.

"Sponsored links"

Η Μαρία με ένα γερμανικό τουφέκι Mauser Κ98 και ο σύντροφός της με ένα Schmeisser (MP38/40) , κοιτάζουν τον φακό του φωτογράφου, σαν έτοιμοι να πέσουν στη μάχη, δίπλα ο ένας στον άλλο, και οι δύο μαχητές. Ίσοι.

Τα όπλα των αλεξιπτωτιστών έπεφταν από τον ουρανό με τεράστια κοντέινερ. Και για τους Κρητικούς που είχαν αφοπλιστεί από το καθεστώς Μεταξά, τα όπλα αυτά ήταν ένα δώρο, που χρησιμοποίησαν στις μάχες που ακολούθησαν.

Δείτε τη φωτογραφία από το αρχείο της Πηνελόπης Ντουντουλάκη:

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live