19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Μαϊμού” κρητικά μαχαίρια από …την Κίνα!

Ημερομηνία:

Τεράστιο πλήγμα έχει δεχθεί ένας ιδιαίτερα “ευαίσθητος” επαγγελματικός κλάδος στην Κρήτη, που σχετίζεται άμεσα με τις παραδόσεις, τα έθιμα και την ίδια την ιστορία του τόπου μας.

Ο λόγος για τους επαγγελματίες παραγωγούς ειδών λαϊκής τέχνης, μέλη του Συνδέσμου “Δαίδαλος”, που δραστηριοποιείται σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα ανέφερε στο “Ράδιο Κρήτη” ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Στέλιος Δεδελετάκης, επιτήδειοι δε δίστασαν να αγοράσουν και από το δικό του εργαστήριο Κρητικά μαχαίρια με την υπογραφή του και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι τα μαχαίρια αυτά έγιναν αντικείμενο αντιγραφής στη μακρινή Κίνα…

Και όχι μόνον αυτό, αλλά η Κρητική αγορά “πλημμύρισε” με πιστά αντίγραφα που έφεραν, άκουσον άκουσον, την … υπογραφή του!

Όπως είπε ο ίδιος, οι ενεργοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις τρεις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης από 100 που ήταν πριν μερικά χρόνια, τώρα πια έχουν πέσει μόλις στους … 40!

“Πολλοί συνάδελφοι έκλεισαν, ελάχιστοι ανταποκρίνονται πια στο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκθέσεις που πραγματοποιούμε, οι βιοτέχνες πλέον δεν μπορούν να αντέξουν”!, τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν κατά καιρούς βοήθεια από την Ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών κι εμπόρων, από την Περιφέρεια Κρήτης, από κάθε πιθανή πηγή, όμως όπως είπε ο κ. Δεδελετάκης, καμία βοήθεια δεν ήταν αρκετή για να βοηθηθεί ουσιαστικά ο κλάδος.

Ο κ. Δεδελετάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο φόβος κι άλλων “λουκέτων” είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ενώ ακόμη και για τις μη επιστρεπτέες προκαταβολές από την Περιφέρεια Κρήτης για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, οι προϋποθέσεις ήταν ιδιαίτερα αυστηρές, με αποτέλεσμα ο κλάδος να μείνει εκτός…

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...