“Μαϊμού” κρητικά μαχαίρια από …την Κίνα!

Κανένα σχόλιο

Τεράστιο πλήγμα έχει δεχθεί ένας ιδιαίτερα “ευαίσθητος” επαγγελματικός κλάδος στην Κρήτη, που σχετίζεται άμεσα με τις παραδόσεις, τα έθιμα και την ίδια την ιστορία του τόπου μας.

Ο λόγος για τους επαγγελματίες παραγωγούς ειδών λαϊκής τέχνης, μέλη του Συνδέσμου “Δαίδαλος”, που δραστηριοποιείται σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα ανέφερε στο “Ράδιο Κρήτη” ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Στέλιος Δεδελετάκης, επιτήδειοι δε δίστασαν να αγοράσουν και από το δικό του εργαστήριο Κρητικά μαχαίρια με την υπογραφή του και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι τα μαχαίρια αυτά έγιναν αντικείμενο αντιγραφής στη μακρινή Κίνα…

"Sponsored links"

Και όχι μόνον αυτό, αλλά η Κρητική αγορά “πλημμύρισε” με πιστά αντίγραφα που έφεραν, άκουσον άκουσον, την … υπογραφή του!

Όπως είπε ο ίδιος, οι ενεργοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις τρεις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης από 100 που ήταν πριν μερικά χρόνια, τώρα πια έχουν πέσει μόλις στους … 40!

“Πολλοί συνάδελφοι έκλεισαν, ελάχιστοι ανταποκρίνονται πια στο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκθέσεις που πραγματοποιούμε, οι βιοτέχνες πλέον δεν μπορούν να αντέξουν”!, τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν κατά καιρούς βοήθεια από την Ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών κι εμπόρων, από την Περιφέρεια Κρήτης, από κάθε πιθανή πηγή, όμως όπως είπε ο κ. Δεδελετάκης, καμία βοήθεια δεν ήταν αρκετή για να βοηθηθεί ουσιαστικά ο κλάδος.

Ο κ. Δεδελετάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο φόβος κι άλλων “λουκέτων” είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ενώ ακόμη και για τις μη επιστρεπτέες προκαταβολές από την Περιφέρεια Κρήτης για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, οι προϋποθέσεις ήταν ιδιαίτερα αυστηρές, με αποτέλεσμα ο κλάδος να μείνει εκτός…

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live